Džordž Rasel (©Reuters)
Džordž Rasel (©Reuters)

Hamilton dobio novog kolegu, Džordž Rasel zamenio Botasa u Mercedesu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 11:51

Srebrne strele pohvalile se pojačanjem za iduću sezonu

Osnovano se spekulisalo godinu dana unazad da je Valteri Botas završio misiju u Mercedesu i da će sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton dobiti novog kolegu. Ime Džordža Rasela konstantno se provlačilo, a prvi čovek Srebrnih strela Toto Volf odbijao je da se izjasni hoće li doći do promene.

Priča se podgrejala onoga trenutka kada je Džordž Rasel minule sezone na Velikoj nagradi Sahira “uskočio” u Mercedes kao zamena za Luisa Hamiltona, pošto je aktuelni šampion najbržeg cirkusa na svetu bio pozitivan na virus korona.

Izabrane vesti

Odnosi između finskog vozača Valterija Botasa i čelnika Mercedesa su zahladneli uprkos tome što je Mercedes sedmu godinu u nizu osvojio titulu u konkurenciji konstruktora. Želja prvog čoveka Mercedesa bila je da napravi britanski duo i obezbedi se sa talentovanim Džordžom Raselom kada se Luis Hamilton penzioniše.

Da je na pomolu transfer mladog Britanca iz Vilijamsa u Mercedes ukazao je prelazak Valterija Botasa u Alfa Romeo. Finac je juče potpisao ugovor za italijanski tim u kojem je nakon penzionisanja velikana Formule 1 Kimija Raikonena ostalo upražnjeno mesto.

Botas je posle pet godina napustio Mercedes, šampionski tandem Valteri Botas – Luis Hamilton je razbijen. Čekala se samo potvrda da je Džordž Rasel novi vozač Mercedesa.

„Ovo je poseban dan za mene lično i profesionalno, ali imam pomešane emocije. Uzbuđen sam i zahvalan što se priključujem Mercedesu sledeće godine, to je veliki korak u karijeri, ali to znači i da se opraštam od svojim timskih kolega iz Vilijamsa. Bila mi je čast da radim sa takvim timom i da predstavljam Vilijams u Formuli 1“, rekao je Džordž Rasel posle potpisa ugovora sa Mercedesom.

Po mišljenju brojnih analitičara Formule 1, Valteri Botas bio je idealan drugi vozač. Drugi se pak ne slažu sa tim, ali je činjenica da je Finac redovno “ubirao” bodove za Mercedes, kao i da nije kadar da napadne titulu, što je širom otvaralo vrata Luisu Hamiltonu.

„Ovo nije bio lak proces, odluka je bila teška za sve nas. Valteri je odradio sjajan posao proteklih pet sezona i imao nemerljiv doprinos našem uspehu i razvoju. Sa Luisom je izgradio prepoznatljivu saradnju u ovom sportu, to je bilo naše najveće oružje i pomoglo nam je da pravimo najveće uspehe“, poručio je Volf, prvi čovek Srebrnih strela, i dodao:

„Srećni smo što ćemo sada sa Džordžom imati novu priliku da napravimo iskorak. On je pobeđivao u svim kategorijama, a poslednje tri sezone sa Vilijamsom je pokazao da ima svetlu budućnost u Formuli 1“, zaključio je Toto Volf.



tagovi

MercedesDžordž RaselToto VolfValteri BotasLuis Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara