""
""

Hamilton nakrivio sombrero

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.10.16. | 21:58

Aktuelni prvak sveta u Formuli 1 trijumfovao u tri za Veliku nagradu Meksika

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je večeras u trci Formule 1 za Veliku nagradu Meksika i na 19 bodova smanjio zaostatak za klupskim kolegom Nikom Rozbergom u generalnom plasmanu.

Izabrane vesti

Hamilton je do 51. pobede u karijeri, a osme u sezoni, od koje druge uzastopne, došao za sat, 40 minuta, 31 sekundu i 402 i ostao u trci za šampionskom titulom.

Drugo mesto zauzeo je Niko Rozberg, a treći je bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel. On se u samoj završnici borio sa Verstapenom za treće mesto, vozač Red Bula je u jednom trenutku izleteo sa staze, prešao preko trave i vratio se ispred četvorostrukog svetskog prvaka, zbog čega je trebalo da mu prepusti poziciju ali to nije učinio.

Fetel je uz mnogo psovki i gestikuliranja tražio od svog tima da intereveniše, pošto je mislio da ga Verstapen usporava kako bi ga Rikardo prestigao. Iz boksa su ga obavestili da Verstapen mora da mu prepusti poziciju, a sudije su posle trke kaznile Verstapena dodavanjem pet sekundi na rezultat, pa je on pao na peto mesto.

Bodove su još osvojili Kimi Raikonen iz Ferarija, Niko Hulkenberg iz Fors Indije, vozači Vilijamsa Valteri Botas i Felipe Masa i Serhio Peres iz Fors Indije.

Naredna trka u šampionatu na programu je 13. novembra na stazi Interlagos, za Veliku nagradu Brazila.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Niko RozbergLuis HamiltonFormula 1auto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara