Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Hendikep za Orlove: Bez Cupare na Norvežane

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.03.23. | 07:15

Golman reprezentacije Srbije moraće na operaciju desne ruke i čeka ga četiri do pet nedelja pauze

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara na meču mađarskog šampionata protiv Tatabanje zadobio je frakturu metakarpalnog dela desne ruke. Njegov klub Vesprem je saopštio da je posle rendgena ustanovljeno da je prelom težak i da će biti potrebna operacija koja će iskusnog čuvara mreže da odvoji s terena četiri do pet nedelja.

Loša vest znači da Cupara neće moći da pomogne Orlovima u dvomeču sa Norveškom u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine. Naša selekcije igraće u četvrtak u Novom Sadu sa Vikinzima, a revanš protiv Sandera Sagosena i drugova je za tri dana u Bergenu.

Izabrane vesti

Selektor Toni Đerona je ostao od golmana samo sa Dejanom Milsosavljevim iz Fukse Berlina, pa će naknadno da uputi poziv za dvomeč sa Skandinavcima rezervi sa šireg spiska, izvesno Milanu Bomaštaru koji je branio boje Srbije na Svetskom prvenstvu u januaru u Katovicama.

I Vesprem Momira Ilića će biti oslabljen u baražu za plasman u četvrtfinale Lige šampiona sa Pik Segedom u mađarskom obračunu. Sav teret će da padne na Španca Rodriga Koralesa.

Cupara je od 2019. godine u Vespremu. Stigao je u gradić u blizini jezera Balaton iz poljskog Kjelcea, a pre toga je čuvao gol Crvene zvezde i Ademar Leona. Igraće i naredne sezone u mađarskom gigantu, a onda će 2024. da se preseli u Bukurešt u redove Dinama.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeVladimir CuparaVesprem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara