""
""

Hibridi za nezaborav na Mišenluku!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.17. | 09:16

Jubilarno, 35. izdanje novosadske kružne trke dokazalo je budućnost domaćeg automobilizma nije više neizvesna

Druga trka Šampionata Srbije na kružnim stazama vožena je na čuvenom Mišeluku, gde su Novosađani obeležili skromni jubilej 35. izdanja možda i najpoznatije domaće staze, naravno uz legendarno Ušće. Organizacija lokalne ekipe SAMK 021 je i ovoga puta bila na visokom nivou, kašnjenja su bila minorna, merena u sekundama, a reakcije funkcionera i sudija pravovremene i tačne.

Izabrane vesti

Još su subotnji treninzi nagovestili da će nedeljne trke biti prilično zanimljive, s fokusom na dešavanja u popularnom „hibridu“. Aktuelni šampion Nastasijević je izborio najbolju startnu poziciju, a iza njega, na rastojanju od svega četiri desetinke, smestili su se Marko Pavlićević, Viktor Davidovski i Časlav Tošić. Ova četvorka vodila je i u nedelju sjajne borbe, neprestano se smenjujući u vođstvu, a peti čovek te vodeće grupe bio je Jovan Lazarević. Upravo je popularni Bekinac prvi ostao bez šanse da pobedi, zbog kvara svog „hibrida“, a u neizvesnom finišu najbolje se snašao Viktor Davidovski, dok su se na podijumu našli još Dušan Nastasijević i Časlav Tošić. Bez pehara ostaje Pavlićević, a iza leđa ove četvorke u još jednom prilično uzbudljivom okršaju Risto Vukov uspeva da nadmaši Petra Miloradovića i Nikolu Jovanovića. Veteran Zvezdan Jovanović je osmi, ispred povratnika Aleksandra Pantelića i iskusnog Predraga Lambaše.

Za razliku od „hibrida“, mnogo izvesnije bilo je u klasi „mali N“. Subotnju dominaciju s treninga Marko Mirić je potvrdi  i u trci, pobedivši lagano ispred Nikole Lazarevića i Đorđa Ristića, koji nije našao načina da dođe do pozicije dva. Odlično četvrto mesto upisuje Đorđe Vulović, premda s veliki zaostatkom za pobednikom, a iza njega ostaju Dragan Gajić i Miloš Paunović.

U diviziji tri, gde je „uklopljeno“ sve ostalo što nisu „jugići“ specifikacije „mali N“ i „hinrid“, bez ikakvih problema slavio je Dragan Stojković. Posle najboljeg vremena na treningu, popularni Verba je i u trci pokazao da popravljena „alfa 147“ radi besprekorno. Uprkos problemima s klizanjem lamele, Darko Božilović uspeva da prođe ciljem drugoplasirani, i to su jedina dvojica koja završavaju u klasi devet. U celoj diviziji je svakako bila najuzbudljivija botba u klasi tri, gde je Radmilo Vojnović slavio ispred Milovana Ratkovića i Makedonca Martina Deleva. Pobednik prve dve trke u Kraljevi, Dragan Filipović, završio je trku izletanjem posle naletanja na ulujnu fleku, mada je i u subotu imao dosta tehničkih problema s menjačem.

U klasi četiri još jednom opušteno i ubedljivo slavi Nenad Savić, ali zato žestoku borbu za drugo mesto do samog kraja vode Marko Vukašinović i Stefan Stojanović. Tek neznatno iskusniji Vukašinović u cilju biva sekundu brži ispred momka koji je tek počeo da sakuplja iskustvo i trkačke kilometre.

Nekada vrlo popularne „fiće“ u obe raspisane klase Kupa „namakle“ su svega osam startera, od kojih sedam stiže do cilja. Ubedljivi trijumf slavi Nikola Ekmeščić, ispred Marka Pavlovića i Aleksandra Radisavljevića, u za publiku prilično nezanimljivoj trci.    

(Foto: Printscreen)


tagovi

SAKSSNovi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara