Horvat (levo), Foto: Reuters
Horvat (levo), Foto: Reuters

Horvat: Odigrali smo mušku utakmicu, hrvatsko srce je pokazalo kako se bori

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 00:50

Selektor Hrvatske zadovoljan posle pobede nad Srbijom (23:20)

Hrvatska je u jednom od duela sa najvećim značajem u Grupi C savladala Srbiju (23:20) i tako Orlove dovela u situaciju da u trećem kolu moraju da naprave pravo malo čudo i pobede Francusku da bi se plasirali u narednu rundu.

Pobeda protiv velikog rivala bila je razlog za zadovoljstvo Hrvoja Horvata koji je neposredno potom sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Hrvatska je odigrala mušku utakmicu. Veliko hrvatsko srce je pokazalo kako se igra, kako se bori... Hvala svima koji su verovali u nas i pružili nam podršku", rekao je selektor Hrvatske.

Horvat je istakao da je sjajna odbrana njegovog tima donela prevagu u večerašnjem susretu, potom istakavši brojne kadrovske probleme.

"Ne znam šta da kažem, a da ne ispadne da se žalimo. Danas smo šetali po dvorani jer nismo mogli da treniramo. Rukomet je u drugom planu, ali je na terenu bila druga priča. Ne pravimo dugoročne planove".

Selektor Hrvatske uspeo je da nadmudri rivala na klupi Orlova Tonija Đeronu.

"Španci postavljaju ekipu poput mašine i kada im ubacite kamenčić, onda se dogodi problem. Malo sam ljut zbog poslednjeg napada, ali dobro.. Pričaću sa igračima o tome. Preuzeo sam reprezentaciju u pravom trenutku, jer za to je trenutak uvek pravi. Ekipa vjeruje u to što radimo i to smo videli danas na terenu. Imali smo sjajnu podršku s tribina, to je već bila pobeda i pre utakmice i ne sumnjam da će tako i ostati".

Sledeći izazov Hrvatsku očekuje protiv Ukrajine, a u tom susretu Horvatovi izabranici su apsolutni favoriti.

"Trebamo da pazimo na zamku izduvanog balona, da obratimo pažnju na ekipu jer smo zbog virusa ostali smo bez fizioterapeuta Rajnovića koji je bio u kontaktu sa svim igračima. Nadamo se da će sve biti dobro. Kod Halila nije ništa ozbiljno, sva sreća, a kod Jelinića je u pitanju grč", kazao je Horvat.


tagovi

Rukometna reprezentacija Srbijerukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara