Ivan Martinović (©Reuters)
Ivan Martinović (©Reuters)

Hrvati i bez Duvnjaka i Cindrića preslišali Ruse, Martinović je novi lider

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 23:25

Izabranici Hrvoja Horvata dobili Zbornaju u Osijeku sa 30:24 u drugom pripremnom meču pred Evropsko prvenstvo

Dok rukometna reprezentacija Srbije do početka Evropskog prvenstva neće imati nijednu proveru zbog čak 10 pozitivnih nalaza na virus korona, od toga šestorica rerezentativaca, Hrvatska, protvnik Orlova u Grupi C u Segedinu, odigrala je već drugi prijateljski meč, a prvi na Kroacija kupu.

U Osijeku je pobeđena Rusija sa 30:24. Igrali su Kauboji bez dvojice asova, zaraženih koronom Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića. U odsustvu dvojice bekova Kila i Barselone, ton igre u napadu davao je desni bek Ivan Matinović koji je postigao čak 10 golova i potvrdio da je predvodnik novog talasa hrvatskog rukometa.

Izabrane vesti

Osim Martinovića, solidan učinak imali su Halil Jaganjac i iskusno desno krilo Ivan Ćupić. Ove dve reprezentacije odigraće i meč u subotu, takođe od 16.45 u Osijeku. Za drugi meč sa Rusijom, selektor Hrvoje Horvat verovatno neće moći da računa na Davida Mandića koji ima lakšu povredu i Marka Mamića. Na turniru je trebalo da učestvuje i Bosna i Herceovina, ali zbog korone je selekcije koju s klupe predvodi Ivica Obrvan morala da odustane.


tagovi

Rukometna reprezentacija RusijeEvropsko prvenstvo u rukometuep u rukometurukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara