Dagur Sigurdson (©Reuters)
Dagur Sigurdson (©Reuters)

Hrvatska dobila prvog stranca na klupi

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 13:26

Islanđanin Dagur Sigurdson nasledio Gorana Perkovca na kormilu nekadašnjeg svetskog i olimpijskog šampiona

Islanđanin Dagur Sigurdson, do ovog meseca selektor Japana, novi je kormilar rukometne reprezentacije Hrvatske. On je danas u Zagrebu zvaničnio predstavljen na klupi nekadašnjeg svetskog i olimpijskog šampiona koji je nekoliko godina u padu.

Smenjvali su se selektor poslednjih godina posle ere Lina Červara, ali nisu se usrećili komšije sa Željkom Babićem, Hrvojem Horvatom i Goranom Perkovcem. Posle loših rezulata na Evropskom prvenstvu prošlog meseca u Nemačkoj, došlo je do promene.

Izabrane vesti

Sigurdson je godinama bio najplaćeniiji selektor na svetu u Japanu (nezvanično imao je godišnju platu od 700.000 evra). Odveo je ovu azijsku selekciju na Olimpijske igre u Parizu, ali je procenio da bi sa Hrvatskom mogao da napadne medalju na velikim takmičenjima.

18.00: (2,05) Srbija (8,00) Crna Gora (2,05)

Islanđanin je 2016. godine osvojio zlato na EP 2016. godine sa Nemačkom, a iste godine je bio brozani sa Pancerima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pre toga je bio na kormilu Austrije, vodio je šest sezona Fukse Berlin, a sedam godina je predvodio Japance na klupi.

Hteo sam izazov, avanturu, nešto sa strašću, a mislim da te tri stvari dolaze s ovim poslom. Pritisak takođe, ali i šansa za mene kao prvog stranca na klupi. Ekipa je dobra, ali ima i drugih dobrih selekcija. Ovo će sada u ova dva vikenda biti veliki izazov i sav nam je fokus na tome. Gledao sam Hrvatsku na EP-u, jako zanimljiv tim, ima iskustvo i talenat u mlađim igračima, a izazov će biti pronaći balans među njima”, rekao je Sigurdson na predstavljanju u hrvatskoj prestonici.

Narednog meseca u konkurenciji Nemačke, Austrije i Alžira u Hanoveru Kockasti će pokušati da se plasiraju na Olimpijske igre u Parizu. Po dve najbolje selekcije igraće narednog leta na najvećoj sportskoj smotri na svetu.


tagovi

rukometna reprezentacija hrvatskeDagur Sigurdson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara