"Andrea Doviciozo"
"Andrea Doviciozo"

Italijanska tripleta na Muđelu, ali bez Rosija

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.17. | 15:00

Andrea Doviciozo na pakleno brzom Dukatiju potvrdio dominaciju domaćih vozača na VN Italije. Drugi Vinajles, treći Petruči, četvrti povređeni Doktor

Andrea DoviciozoSpektakl smo očekivali, spektakl smo i dobili! Skoro 100.000 navijača na pisti Muđelo došlo je da vidi Moto GP pobedu Valentina Rosija nakon devet godina čekanja, ali nije im se dalo. Ali su zato videli grčevite borbu za skoro svaku poziciju od starta do cilja i brzine motocikala kojje su prelazile i 340 km/č!

Očekivana bitka između aduta Jamahe Maverika Vinjalesa i Rosija, i Dukatija Danila Petručija i Andree Dovicioza dobio je ovaj poslednji. Italijan je tako potvrdio apsolutnu dominaciju domaćih vozača ovog vikenda u Muđelu, pošto su prethodno u Moto3 i Moto2 slavili njegovi sunarodnici, Andrea Minjo i Matija Pasini.

Izabrane vesti

Skoro polovina Moto GP trke je odvežena u "voziću" tako da je minimalna greška skupo plaćana, a vreo, letnji dan je dodatno zakomplikovao život pregrejavši samu pistu što je značajno trošilo pneumatike. Vodeća četvorka je skoro celu drugu polovinu trke vodila mini-bitke odvojivši se od karavana, Jamaha je gospodarila krivinama, a super-brzi Dukati je oduzimao dah na pravcima. Najslabije se u toj bici snašao Doktor Vale, koji je pritom bio najbrži na startu, ali koji će tako još jednu sezonu morati da sačeka ne bi li ponovo trijumfovao na VN Italije pred svojim navijačima. Mora se istaći da je Rosija mučila povreda noge, tako da nije mogao da izvuče maksimum i iz "ata" i iz sebe.

Vinjales je drugom pozicijom potvrdio prvo mesto u generalnom plasmanu, ali i to da je kalibar da se domogne titule. Već naredneog vikenda očekuje nas sedma trka tekuće Moto GP sezone, Velika nagrada Katalonije.

Plasman na VN Italije: 1. Andrea Doviciozo (Italija, Dukati), 2. Maverik Vinjales (Španija, Jamaha), 3. Danilo Petruči (Italija, Pramak Dukati), 4. Valentino Rosi (Italija, Jamaha), 5. Alvaro Bautista (Španija, Aspar Dukati), 6. Mark Markez (Španija, Honda), 7. Joan Zarko (Francuska, Jamaha), 8. Horhe Lorenco (Španija, Dukati), 9. Mikele Piro (Italija, Dukati), 10. Andrea Janone (Italija, Suzuki)...

Generalni plasman: 1. Vinjales 105 poena, 2. Doviciozo 79, 3. Rosi 75, 4. Markez 68, 5. Pedrosa 68...

(foto: Shutterstock)


tagovi

Andrea Doviciozoauto-moto sportEvropaItalijaMoto gpValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara