""
""

Ivana nasmejana i jedva čeka, Asmir nikad spremniji

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.17. | 15:17

Sutra počinje atletsko EP u Beogradskoj areni

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da sa velikim nestrpljenjem iščekuje nastup pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu u Kombank areni i da joj je cilj da skoči preko sedam metara.
"Uzbuđena sam što ću nastupiti pred domaćom publikom. Veliki je izazov ispred mene, ali je ujedno i velika čast što ću biti deo atletskog spektakla. Većina sportista to nije doživela na svom terenu, ali meni se sada pruža prilika", rekla je Španovićeva na konferenciji za medije u Skupštini Beograda.

Izabrane vesti

Španovićeva, koja je pre dve godine osvojila zlatno na dvoranskom EP u Pragu, ističe da je spremna za dobar rezultat u skoku udalj.
"Pritisak osećam samo kada nisam najbolje spremna, što sada nije slučaj. Daću sve od sebe da skočim preko sedam metara, nasmejana sam i jedva čekam. Publika će nam dati dodatnu snagu i uradićemo sve da osvojimo medalje".

Bacač kugle Asmir Kolašinac priznaje da oseća teret velikih očekivanja, nakon što je na prethodna dva takmičenja osvojio zlato i srebro.
"Ponosan sam što sam deo verovatno najboljeg srpskog atletskog tima u istoriji. Spremniji sam nego ikada, osećam veliki pritisak jer se od mene očekuje zlatna medalja. Ne bojim se, siguran sam da će mi publika pomoći", rekao je Kolašinac.

Desetobojac Mihail Dudaš naglašava da je napravio najbolju moguću pripremu, posle rada u Južnoj Africi.
"Nije mi potreban veliki pritisak javnosti, u mojoj disciplini takmičenje traje dva dana i bilo bi loše da padne pod njega. Uveren sam da će mi 12.000 navijača biti od velike pomoći", rekao je Dudaš.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.

(foto: MN Press)


tagovi

Asmir Kolašinacep u atleticiIvana Španović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara