Marko Podraščanin u napadu (©CEV)
Marko Podraščanin u napadu (©CEV)

Jedan, ali vredan: Marko Podraščanin nastavlja put ka evropskoj tituli

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 22:29

U završnici Lige šampiona za odbojkaše Srbija će navijati za asa Trentina

Samo jedan reprezentativac Srbije bio je na spisku učesnika Lige šampiona na otvaranju sezone. Isti taj as u ovom trenutku može da se pohvali da je u polufinalu elitnog takmičenja. Jedan predstavnik - ali vredan. Reč je naravno o Marku Podraščaninu. Njegov Trentino izborio je prolaz među četiri najbolje ekipe i za plasman u Superfinale boriće se sa Lubeom - što bi značilo da jedan italijanski tim sigurno ide do same završnice. Drugi polufinalni par čine Jastrežebski i Zirat Bank.

Šampion Italije je večeras slavio već posle tri seta protiv Berlina - 3:0 (25:19, 25:20, 25:22). Dva seta su mu bila potrebna za overu polufinala, ali i pri vođstvo 2:0 nije bilo opuštanja, već je posao odrađen do samog kraja.

Izabrane vesti

Svašta je ostvario u karijeri Marko Podraščanin, ali Ligu šampiona još nije osvojio - ove godine je nova prilika da to ostvari. Neće biti lako, ali svakako da Trentino ima lepe šanse da ode do samog kraja i popne se na tron.

Večeras je ekipu do ubedljive pobede predvodio Kamil Rihlicki sa deset poena. Alesandro Mikjeleto je doprineo sa devet, a Gabrijele Neli sa šest. Marko Podraščanin je zabeležio tri poena - po jedan iz napada (1-1, 100 odsto), bloka i servisa. Svi igrači Trentina su osetili teren, tako da je ovo definitivno bila prava timska pobeda.

U poraženom taboru najbolji je bio Marek Sotola sa devet poena.

Sledeće nedelje se evropske utakmice ne igraju, tako da će polufinalne bitke započeti za dve sedmice. Igraju se po dva meča, a dalje će proći onaj ko skupi više bodova. Pobede 3:0 i 3:1 donose tri, trijumf 3:2 dva, a poraz 2:3 jedan bod. Ukoliko klubovi budu izjednačeni o finalisti će odlučivati zlatni set posle drugog meča.

Superfinale bi trebalo da se igra 5. maja, a domaćin bi trebalo da bude Istanbul ili Ankara.

ČETVRTFINALE

Zirat Bank - Las Palmas 0:3 - Zirat prošao posle zlatnog seta (prvi meč 3:1)

Jastrežebski - Pjaćenca 3:0 (prvi meč 2:3)

Lube - Halkbank 3:1 (prvi meč 3:1)

Četvrtak

Trentino - Berlin 3:0 (prvi meč 3:0)

POLUFINALE

Trentino - Lube

Jastrežebski - Zirat

***U plej-ofu, četvrtfinalu i polufinalu igraju se po dva meča, a u finalu samo jedan


tagovi

Marko PodraščaninCEV Liga šampionaTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara