(CEV)
(CEV)

Kad je bitno - tu je Eda Erdem: Fener i Bojana Drča na pobedu do titule u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 19:34

Tijana Bošković i Jovana Stevanović doživele drugi poraz u finalnoj seriji, pa je sada rezultat 2:1 za Fenerbahče

Uspeo je Ezačibaši u subotu da izjednači u finalnoj seriji i pokaže Feneru da ima sa čim da mu se suprostavi. Međutim, danas je aktuelni šampion prikazao veoma ubedljivu partiju i značajno se približio odbrani titule. Nedostaje mu samo još jedna pobeda kako bi se ponovo popeo na postolje.

Blistala je kapiten Eda Erdem, standardno dobra je bila Melisa Vargas - najviše zaljvaljujući njima dvema Fenerbahče je upisao maksimalnu pobedu protiv Ezačibašija - 3:0 (25:18, 25:19, 25:22).

Izabrane vesti

Sada Lavarinijev tim ima vođstvo 2:1 u seriji. Naredni duel je na programu u četvrtak 18. aprila, a domaćin će biti Ezačibaši.

Treći meč je definitivno prošao u znaku legendarne Ede Erdem. Nije bila najefikasnija, ali je bila glavna zvezda. Kada srednji bloker za tri seta skupi 19 poena - onda je jasno koliko je dominantan bio. Imala je učinak u napadu 18-13 (72 odsto), dva bloka i četiri asa. Bila je to njena totalna dominacija.

Najveću pomoć je dobila od Melise Vargas koja je zabeležila 20 poena (napad 28-18, 64 odsto, jedan blok, jedan as). Arina Fedorovceva je ovog puta imala samo osam poena (23-7 napad), a Ana Kristina četiri (13-4 napad). Saigračice su preuzele odgovornost i dozvolile im takav luksuz. Bojana Drča je bila veoma raspoložena na poziciji dizača, a završila je susret sa tri poena - jedan iz napada i dva asa.

U poraženom taboru je Tijana Bošković je bila najzapaženija sa 17 poena, ali nije bila na nivou iz prethodnog duela (napad 35-15, 43 odsto). Daleko iza ostala je Hande Baladin sa osam poena. Jovana Stevanović se zaustavila na četiri - napad 6-3, uz jedan blok.

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE U TURSKOJ

Fenerbahče - Ezačibaši 3:0 (prvi meč 3:1, drugi 2:3)

***serija se igra na tri pobede



tagovi

ŽOK FenerbahčeEzačibašiTijana BoškovićBojana DrčaJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara