""
""

Kimijevo, podmaži - konkurente po stazi razmaži!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.17. | 11:11

Leteći Finac se trudi da očisti Ferarijevo dvorište i podmaže kapiju na koju bi mogao da isprati Mercedes i Red Bul sa liderskih pozicija

Nismo više u obavezi da pišemo kako Mercedes AMG Petronas nema konkurenciju na stazi. Tako kažu Kimi Rajkonen i Sebastijan Fetel svesni činjenice da je leteći Finac bio najbrži u dva od ukupno četiri dana testiranja na Katalunji.

Izabrane vesti

“Ukoliko sve uporedimo sa prošlom godinom, sve ide mnogo, mnogo podmazanije. To nije dobar, nego odličan početak. Osećam bolid, sve usklađeno funkcioniše i nismo imali problema. Ne možemo, i ne treba mnogo da se žalimo. I dalje je dosta posla ispred nas. Imamo još jednu celu nedelju pre prve trke”, rekao je zadovoljni Rajkonen svestan da se u taboru Toto Volfa i Nikija Laude već veća o daljim koracima budući da se tehnološka superiornost Nemaca po svemu sudeći u priličnoj meri topi. Naime, Hamilton je kao i Rajkonen imao dva svoja dana, pa po tome deluje da su snage na F1 terenu već na granici koja obećava “pola - pola” u šansama pred prvu trku. Ipak, ne bi trebalo da delimo preranjene ocene, jer naredni testovi nas očekuju već sutra, a voze se do 10. marta.

“Još uvek ne znamo da li ćemo biti dovoljno brzi na trci. Učili smo iz pređašnjih grešaka. Ipak, za sada sve dobro izgleda, a to je trenutno najvažnije za nas. Ne mogu, ali ni ne gledam Mercedes ili Red Bul. Na njihovo vreme gledam kao i na brzinu svakog drugog tima”, zaključio je Kimi svoju priču u kojoj po je po zdravoj sportskoj logici stvari najbitnije stanje u vlastitom dvorištu.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFormula 1Kimi RajkonenMercedes AMG PetronasNiki LaudaSebastijan FetelToto Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara