Aleks Dujšebajev (©Reuters)
Aleks Dujšebajev (©Reuters)

Kjelce počeo da se osipa, Magdeburg desetkovan povredama, Olborg u problemu bez Hansena

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.02.23. | 12:14

EHF Liga šampiona: Danas pet utakmica 11. kola, a derbi je u Kilu (18.45) gde stiže vicešampion Evrope koji je ostao bez Francuza Nedima Remilija. Nemački prvak u nastavku sezone bez Islanđanina Magnusona i Danca Saugstrupa

Počela je da se kruni imperija Kjelcea, vicešampiona Evrope. Poljski gigant je u velikim finansijskim problemima posle povlačenja glavnog sponzora Lomža industrije, pa je pitanje da li će naredne sezone postojati. Ako i nastavi bitisanje, na leto će biti drastičnog smanjenje budžeta. Iako je bilo najava da će tim Talanta Dujšebajeva biti kompletan do juna, to se nije dogodilo.

Nogu je povukao francuski reprezentativac Nedim Remili koji je letos stigao u Poljsku iz Pari Sen Žermena. Potpisao je troipogodišnji ugovor sa najbogatijim evropskim klubom Vespremom, a spekuliše se da je mađarski tim platio obešećenje koje se kreće od 500.000 do 1.000.000 evra. Poslednjih godina retko koji klub se odlučuju da plati za prevremeni raskid saradnje, ali Vesprem je „pun kao brod“, jedan od retkih koji to može da priušti.

Izabrane vesti

Kjelce danas (18.45) na Baltiku igra derbi sa Kilom. Oba tima su kandidati za završni turnir u junu u Kelnu. Za goste neće igrati ni srednji bek, poljski reprezentativac Mihal Olajničak. Poljaci su blizu prva dva mesta u Grupi B i direktnog plasmana u četvrtfnale, dok je Kil neočekivano loš u evroeliti, ima samo četiri trijumfa i moraće preko baraža da se bori za mesto među osam najboljih timova na Starom kontinentu.

18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

U prvom delu sezone, Kjelce je slavilo na svom terenu protiv tima Filipa Jihe sa 40:37, pa se očekuje i ovog puta atomski rukomet na gol više. Nema sumnje da će tribine Vunderino arene da budu ispunjene do poslednjeg mesta (više od 10.000). Zbog problema gostiju iz Poljske, prednost dajemo Kilu. Imaće četvorostruki šampion Evrope šansu da se iskupi navijačima posle ispadanja od Magdeburga u četvrtfinalu Kupa Nemačke.

Magdebirg je u problemu, bori se sa Pari Sen Žermenom i Vespremom za prva dva mesta u Grupi A, ali je posle Svetskog prvenstva ostao bez dvojice kljujčnih igrača. Prvo se povredio islandski desni bek Omar Ingi Magnuson. Umesto njega je stigao Crnogorac Vladan Lipovina. U nedelju protiv Kila sjajno ga je zamenio Holanađanin Kaj Smits koji je od septembra novi igrač Flenzburga.

20.45: (3,15) Visla Plock (8,50) Magdeburg (1,50)

Pre nekoliko dana novi peh, stradao je danski pivotmen Magnus Saugstrup. I on je zavrišio sezonu. Radi se o članu startne postave svetskog šampiona iz Stokholmna, pa će trener Benet Vigert imati težak zadartak u nastavku sezonu u borbi za odbranu trona u Bundesligi i napad na završni turnir Lige šampiona u Kelnu.

I pored loše kadrovske situacije, nemački prvak je favorit danas (20.45) u Plocku protiv Visle, mada domaćin imperativ trijufma kako bi stigao Zagreb na šestom mestu, poslednjem koje vodi u nokaut fazu najjačeg klupskog takmičenja.

Olborg je takođe neočekivano loš ove sezone u Ligi šampiona. U sredu je danski vicešampion saopštio da do daljeg za ovaj tim neće igati prva zvezda Mikel Hansen. Danski bombarder se bori sa stresom, pa je velik pitanje da li će se vraćati ove sezone. Današnji rival je Seged (18.45). Mađarski šampion se oporavio posle očajnog starta sezone. Španac Huan Karlos Pastor napušta kormilo na kraju sezone posle skoro decenije, a spekuliše se će na leto da dođe do velikih promena u igračkom kadru. Stižu Dujšebajevi, otac Talant kao trener i sinovi Aleks i Dani iz posrnulog Kjelcea.

18.45: (1,40) Olborg (8,50) Seged (3,60)

Elverum Uroša Borzaša nema šta da traži u Blaugrani protiv Barselone (20.45), dok je Nant veliki favorit na svom terenu protiv Celja koji s klupe predvodi srpski stručnjak Alem Toskić.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb - PSŽ 30:33 (14:17)

Vesprem - Gudme 36:37 (21:19)

Porto - Dinamo Bukurešt 32:23 (14:13)

Četvrtak

20.45: (3,15) Visla Plock (8,50) Magdeburg (1,50)

GRUPA B)

Četvrtak

18.45: (1,40) Olborg (8,50) Seged (3,60)

18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

20.45: (1,02) Barselona (23,0) Elverum (19,0)

20.45: (1,10) Nant (14,0) Celje (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK KjelceRK OlborgRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara