Kovačević i Kolaković (©MN Press)
Kovačević i Kolaković (©MN Press)

Kovačević nije otputovao u Italiju zbog bola u preponi

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.05.24. | 10:43

Kolaković na put poveo 12 igrača, dok će se tamo priključiti Podraščanin

Odbojkaši Srbije su otputovali u Italiju bez kapitena Uroša Kovačevića. Kako se navodi na sajtu OSSRB iskusni primač servisa je sinoć na treningu osetio bol u preponi i moraće da pauzira do utorka.

On je odmah odradio snimanje, na kom je ustanovljeno da nema ozbiljnijih problema. Istegao je mišić, preporučeno mu je mirovanje i zato sledi nekoliko dana pauze.

Izabrane vesti

Selektor Igor Kolaković je na pripremni turnir poveo 12 igrača, a tamo će ekipu sačekati Marko Podraščanin, koji je imao nekoliko slobodnih dana posle osvajanja Lige šampiona.

Utakmice protiv Italije i Turske će igrati dizači Vuk Todorović i Nikola Jovović, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Milorad Kapur i Vukašin Ristić, srednji blokeri Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković i Nemanja Mašulović, primači servisa Marko Ivović, Miran Kujundžić i Pavle Perić.

U odnosu na prethodne godine čini se da je jedino novo ime koje će dobiti priliku libero Vukašin Ristić. Svi ostali su igrači koji već imaju duže reprezentativno iskustvo.

Srbija će prvi meč na turniru u Kavalezeu odigrati u subotu od 20.30 časova protiv Turske, a drugi u nedelju od 21.00 čas protiv Italije.

Ovo će biti dobre provere Orlova pred start Lige nacija. Prvi turnir Srbija će igrati u Rio de Žaneiru u razmaku od 21. do 26. maja.


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara