Srećko Lisinac sa saigračima (CEV)
Srećko Lisinac sa saigračima (CEV)

Lisinac neće lako preboleti Ljubljanu: Patim dugo posle poraza...

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 11:30

Odbojkaš Trentina snuždeno pričao posle finala, ali veruje da će biti još prilike da se osvoji evropska titula

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ljubljane)

Šampion Starog kontinenta sa reprezentacijom postao je 2019. godine u Parizu, a klupska evropska titula mu i dalje ostaje nedosanjan san. Delovalo je pred Superfinale u Ljubljani da je veoma blizu da i tu stavku čekira na listi želja, međutim dvoranu "Stožice" napustio je vidno razočaran. Srećku Lisincu je bilo teško da priča posle izgubljenog finala, jer je očekivao sasvim drugačiji rasplet...

Izabrane vesti

"Propuštali smo šanse od prvog seta. Počeli smo stegnuto, što je i normalno jer nismo veoma dugo igrali", podsetio je Lisinac da je Trentino domaće takmičenje završio u polufinalu krajem aprila. "To je sigurno uticalo da uđemo u meč nervozno. To se i videlo, nekoliko lakih servisa smo primili preko mreže, u napadu smo grešili. U nastavku meča je trebalo da odigramo sigurnije, jer smo imali mnogo jakih utakmica u sezoni, imamo to iskustvo iako je ekipa veoma mlada. Servis na kraju seta nije funkcionisao... Oni su zasluženo pobedili".

Zaksa je prošlogodišnje finale dobila rezultatom - 3:1, a sada je bila još ubedljivija - 3:0. Sigurniji su Poljaci bili na servisu, odlični na prijemu, skoro savršeni u napadu...

"Očekivali smo sve ovo od njih, oni igraju veoma dobro tokom cele sezone. Nisu nas iznenadili njihovom dobrom igrom, mi se se iznenadili našim slabim izdanjem".

Dok se spremala svečana ceremonija Srećko je sedeo u uglu terena. Tužan pogled, oči se cakle, na njegovom licu je moglo jasno da se pročita kako se oseća. U razgovoru sa srpskim novinarima je priznao da će ovu Ljubljanu teško preboleti.

"Dugo patim posle poraza. Trebaće mi nekoliko dana da dođem sebi".

Klupska sezona je završena - italijanski tim je osvojio Superkup, poražen je u finalu Lige šampiona i finalu Kupa Italije, u prvenstvu je zaustavljen u polufinalu, a na Svetskom klupskom prvenstvu je uzeo bronzanu medalju. Propustili su priliku da sezonu krunišu evropskom titulom...

"Nadam se da će biti još šansi. Podraščanin je 33, 34. godini dobio priliku da osvoji ovaj trofej, nažalost nije uspeo... Nadam se da hoće u budućnosti, a da ću i ja".

Posle kraće pauze sve misli će se usmeriti ka nacionalnom timu. Zanimljivo leto čeka ekspediciju Igora Kolakovića...

"Fizički sam spreman, a psihički ćemo videti. Malo sam se istrošio, ali za reprezentaciju uvek imam motiva", zaključio je Srećko Lisinac.


tagovi

Srećko LisinacTrentinoCEV Liga šampionaOK ZaksaMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara