Ljubomir Obradović (©Starsport)
Ljubomir Obradović (©Starsport)

Ljuba Obradović ispisao istoriju Zelenortskih Ostrva

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 12:49

Iskusni stručnjak napravio najveći uspeh sa ovom afričkom državom, plasirao se na Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj naredne godine

Nekadašnji selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović napravio je veliki uspeh sa Zelenortskim Ostrvima. Ova selekcija se plasirala u polufinale šampionata Afrike pobedom protiv Angola sa 24:23.

Ovim trijumfom izvojevanom u dramtičnom finišu, posle odbrane sedmerca golmana, Zelenortska Ostrva su se prvi put plasirala na Svetsko prvenstvo koje je na programu naredne godine u Poljskoj i Švedskoj.

Izabrane vesti

Ostali polufinalisti kontinentalnog šampionata su Maroko, Tunis i Egipat. Srbija će na SP da igra sa petoplasiranom selekcijom u Africi, a to će biti najbolja reprezentacija koja je ispala iz četvrtfinala. U konkurenciji su Angola, DR Kongo, Gvineja i Alžir. Najveće šanse da budu peti imaju Alžirci i DR Kongo koji je namučio Tunišane u četvrtfinalu. Za ovu reprezentaciju igraju braća Njokas, Olivije i Kevin, nekadašnji reprezentativci Francuske koji su se prošlog meseca dovodili u vezu sa prelaskom u Crvenu zvezdu.

Nedelja, 16.30: (1,50) Švedska M20 (8,50) Srbija M20 (3,15)

Obradović je osim ženske reprezentacije Srbije koju je doveo do šestog mesta na SP u Japanu 2019. godine bio i na kormilu Crne Gore, a trenutno radi u Portugaliji.

ŠAMPIONAT AFRIKE – ČETVRTFINALE

Petak

Maroko - Gvineja 28:24 (14:13)

Tunis - Kongo 40:34 p. p. (31:31; 15:16)

Zelenortska Ostrva – Angola 24:23 (13:12)

Egipat - Alžir 34:19 (20:8)

POLUFINALE

Egipat - Tunis

Maroko - Zelenortska Ostrva


tagovi

Ljubomir Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara