Marko Podraščanin u napadu (©MN Press)
Marko Podraščanin u napadu (©MN Press)

Lube i Peruđa igraju za prvi trofej, Podraščaninov Trentino eliminisan u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 22:53

Finale Superkupa na programu u sredu od 17.00 časova

Aktuelni šampioni Italije odbojkaši Trentina neće se boriti za prvi trofej u sezoni. Ekipa u kojoj kapitensku traku nosi srpski reprezentativac Marko Podraščanin poražena je u polufinalu Superkupa u duelu sa Peruđom - 1:3 (25:20, 22:25, 23:25. 18:25).

Silovito je Trentino otvorio utakmicu, poveo je 9:1 na startu prvog seta, zadržao je visok nivo u kompletnom uvodnom periodu, ali je Peruđa u naredna tri čina pronašla recept za pobedu. Za pehar će se boriti u sredu od 17.00 časova sa Lubeom, koji je izbacio Pjaćencu.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu koji je slavio bio je Vasim Ben Tara sa 23 poena (37-20, 54 odsto). Pratili su ga Oleh Plotnicki sa 15 poena i Kamil Semenjuk sa deset. Zanimljivo da Ben Tara i Plotnicki nisu bili u startnoj postavi, već su dobili priliku posle lošeg starta njihovog tima - na klupu su otišli Leon i Erera.

U poraženom taboru najbolji je bio bivši korektor Peruđe Kamil Rihlicki sa 16 poena. Alesandro Mikjeleto i Danijele Lavija stali su na 13 poena, a dvocifren je bio i Jan Kazamernik sa deset poena (napad 10-8, 80 odsto, dva bloka).

Srpski reprezentativac Marko Podraščanin je završio utakmicu sa devet poena - imao je pet blokova (najviše na meču) i 36 odsto realizacije napada (11-4).

"Odličan početak sa naše strane, kao i u poslednja dva meča protiv Taranta i Ćisterne. Naš pristup meču je uvek na najvišem nivou, sa malo grešaka i dobrom odbranom, a onda kada protivnik raste i podiže tempo igre, ne možemo da pratimo korak", pojasnio je kapiten Trentina Podraščanin. "Moramo da imamo više strpljenja i odlučnosti u važnim trenucima, kao na primer na kraju trećeg seta. Da smo ga dobili, možda bi se utakmica okrenula drugačije. Ove večeri u Peruđi su razliku napravile izmene, posebno ulazak Plotnickog".

U drugom polufinalu maksimalnu pobedu upisao je Lube protiv Pjaćence - 25:22, 25:16, 25:18. U pobedničkom sastavu fantastičnu partiju prikazao je Aleksandar Nikolov. Imao je neverovatne procente u napadu 15-14 (93 odsto). Upisao je dva asa i jedan direktan poen iz bloka. Po devet poena su zabeležili Ivan Zajcev (napad 10-7, 70 odsto) i Adis Lagumdžija (napad 18-7, 39 odsto).

Na drugoj strani izdvojio se Simon sa 13 poena, uz odličan napad 11-9 (82 odsto). Imao je i tri asa i jedan blok.


tagovi

Marko PodraščaninTrentinoOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara