Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Luburić: Bilo je teško doći do vazduha, virus koji se pre dve nedelje pojavio u ekipi i dalje vlada

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.06.23. | 09:40

"Nadam se da ćemo imati bolji zdrastveni bilten u narednim mečevima", rekao je korektor Srbije

Ponovo je Dražen Luburić na svojim leđima vukao Srbiju. Prikazao je još jednu zapaženu partiju, ozbiljno se suprostavio veoma kvalitetnom protivniku, ali nije uspeo da donese pobedu... Amerika je trijumfovala, a tim Igora Kolakovića je video na kojim elementima treba još više da radi.

Naši momci su dobili prvi period igre, a izgubili naredna tri. Ipak, nemaju mnogo vremena da žale, jer ih već u četvrtak čeka duel sa Nemačkom.

Izabrane vesti

"Prvi set nam je dao neki vetar u leđa da nastavimo u dobrom ritmu, ali ipak je kvalitet presudio. Ovo je olimpijska ekipa, po mom mišljenju najjači sastav. Možda je falio jedan srednji bloker, ali dobro su razigravali kroz sredinu - tempo i pajp. Krajnji napadači su imali razrešene ruke u napadu, pa su mogli da rizikuju na visokim loptama", rekao je korektor Dražen Luburić.

Kvalitetan okršaj sa Amerikom može biti značajan za naredne duele.

"Rekao sam i pre utakmice da će ovo za nas biti dobar sparing, tako da - nastavljamo dalje i spremamo se za Nemačku".

Iako je selektor Kolaković planirao u Ligi nacija da koristi najjači sastav, na putu su mu se isprečile povrede, a i virus...

"U prvom setu sam pričao s momcima koliko je teško doći do vazduha. Mislim da je to posledica i virusa koji se pre nedelju, dve pojavio u ekipi i koji još vlada. Neki od nas igraju sa virusom, neki su sprečeni da budu u sastavu kao na primer Atanasijević. Nadamo se da će doći na svoje i da ćemo imati bolji zdrastveni bilten u narednim mečevima", podvukao je Luburić.

Utiske posle utakmice je izneo i libero Milorad Kapur.

"Sigurno da nas ovaj poraz boli i da nam nije lako posle ovakve utakmice. Mislim da smo odigrali veoma dobar meč protiv ovakve Amerike, a oni su mislim prikazali najbolju partiju do sada. U tom prvom setu su grešili, a posle su greške sveli na minimum i dobili utakmicu".

Prošlu sezonu Kapur je odigrao u Superligi Srbije, a sada se bori sa najjačim igračima sveta.

"Mnogo mi znači, posle mesec i po dana dobrog rada polako ulazim u formu, osećam mnogo bolje loptu. Nadam se da će biti samo bolje", istakao je Kapur.

Naredni rival Srbije je Nemačka, a posle toga našu reprezentaciju čekaju obračuni sa Italijom i Holandijom.

"Nemačka je veoma dobra ekipa, ali mi na toj utakmici idemo na pobedu. Taj trijumf bi nam dao samopouzdanje pred okršaj sa Italijanima. Nadam se da ćemo ga i ostvariti", rekao je bivši libero Partizana i Vojvodine.

Dizač Vuk Todorović je takođe prokomentarisao razloge poraza...

"Siguran sam da će se u ovom takmičenju boriti za sam vrh. Mislim da je iza nas jedna dobra utakmice, ali ne i sjajna. Imali smo šanse, krenuli smo dobro, ali je presudio nedostatak iskustva. Oni su dobro servirali, a mi smo bili malo slabiji od njih na servisu i prijemu. Idemo dalje, imamo tri utakmice, daćemo naš maksimum da bismo ostvarili što više pobeda", zaključio je Vuk Todorović.




tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeDražen LuburićMilorad KapurVuk Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara