Mandić (©Starsport)
Mandić (©Starsport)

Mandićeva tri gola malo protiv Nemačke

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.12.23. | 23:09

Poraz Srbije na turniru u Budimpešti – 11:9

Početak takmičenja na turniru u Budimpešti nije blistav za vaterpolo reprezentaciju Srbije. U prvom kolu izgubila je od – Nemačke.

Ni tri gola povratnika u sastav državnog tima Dušana Mandića nisu bila dovoljna, veliki pad u drugoj četvrtini koštao je Delfine bodova – 11:9 (2:3, 4:1, 2:4, 3:1).

Izabrane vesti

Srbija je dobro otvorila meč, dobila prvi deo, ali je u drugom potpuno “zaribala”. Napad je potpuno stao, dok je Nemačka počela da pogađa iz svih pozicija i serijom 4:0 je preuzela vođstvo.

Probudili su se Delfini u trećoj četvrtini, Mandić je sa dva gola smanjio zaostatak na jedan razlike, dok je Martinović, nakon što je Rašović promašio četverac, doneo izjednačenje.

Kada je Drašović iz peterca pogodio za vođstvo od 9:8 činilo se da sve dolazi na svoje mesto, a onda je ponovo neko “isključio svetlo” u srpskom napadu. Nemci su bili strpljiviji u igri, organizovaniji i serijom 3:0 stigli su do pobede.

Dušan Mandić je sa tri gola bio najefikasniji u srpskom timu, a u strelce su se upisali i Pljevančić, Gladović, Drašović, Martinović, Vico i Radović sa po jednim golom.

Treba, ipak, istaći da Srbija nije igrala u najjačem sastavu, debitovali su danas Petar Jakšić i Gladović, dok na turnir nisu ni otputovali golman Mitrović, te Nikola Jakšić, Ranđelović, Vučinić i Lazić.

U ostalim mečevima Mađarska je posle peteraca pobedila Španiju (17:15), dok je Rumunija bila slobodna, a ona će u utorak biti sledeći protivnik Srbije.


tagovi

Dušan Mandićvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara