"Toto Volf"
"Toto Volf"

Marka je otvorila Volfovo srce: Alonsov sam fan! Transfer je moguć, ali nije prioritet!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.17. | 11:50

“Nikada ne možete reći ne takvim opcijama. To bi bilo glupo”, rekao je Toto Volf o Alonsovom transferu, ali i napomenuo da će Botasov novi ugovor zavisiti od njega samog, a u izvesnim opcijama i od Luisa Hamiltona

Toto Volf

Šef Mercedesa se vratio na mesto noćne more iz 2016. godine. Ponovo je na stazi Katalunja na kojoj su se Luis Hamilton i Niko Rozberg slupali. Zbog toga je temperamentni šef tima lupao pesnicom o sto, vikao i na kraju pognute glave napustio Barselonu. Špansku Marku je zanimalo nešto sasvim drugo. Intrerviju sa Volfom su bazirali na mogućem transferu Fernanda Alonsa u Mercedes AMG Petronas. Šta im je na tu temu rekao Volf?
“Veliki sam ljubitelj Fernandove vožnje. Za njega se može reći da poseduje sve… I kada nije najbolji na stazi on ima svoj tempo, motivaciju, odnosno sve što mu je potrebno. Stvarno ne mislim da njegove godine igraju neku ulogu, niti da su problem. Ima još sigurno tri ili četiri godine u kojima može pobeđivati na trkama, a možda i u prvenstvu”, rekao je Toto Volf, a onda je morao da odgovori na jedno poprilično direktno pitanje. Novinar Marke je želeo da zna da li je moguć transfer Fernanda Alonasa u Mercedes AMG Petronas?

Izabrane vesti

Alonso se pretvorio u uvo
“Nikada ne možete reći ne takvim opcijama. To bi bilo glupo. Ipak, tu su sada i mlađi vozači, tako da se situacija konstantno menja. Trenutno imamo konfiguraciju timskog rada, a odnos među takmičarima je dobar. Što se tiče Fernanda, pa znate kako to ide. Njegov izbor nije nešto od čega je potrebno bežati, naročito u istorijskom kontekstu”, rekao je Toto Volf i procenio šanse Valterija Botasa da ostane u Mercedesu i naredne sezone.
“Valteri je dobar momak. Već je ostvario jednu pobedu i postavio stub svoje buduće karijere. Ipak, mnoge stvari će zavisiti ne samo od stanja na tržištu slobodnih igrača, nego i od Luisa Hamiltona. Situacija se menja ukoliko on u jednom trenutku odluči koji je dalji put njegove karijere, odnosno da li će voziti dalje ili ne”, rekao je Toto Volf uoči trke za VN Španije koja startuje danas u 14.00 na stazi Katalunja nadomak Barselone.

(Foto: Action Images)


tagovi

Fernando AlonsoFormula 1Luis HamiltonNiko RozbergToto VolfValteri BotasVN Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara