""
""

Maverik Vinjales posle rodea na TT Asenu: Ovo je najčudniji pad koji sam ikada doživeo

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.06.17. | 11:22

Movistar Jamahin motocilista u Holandiji nije samo pao sa motocikla, već i sa liderske pozicije u kraljevskom šampionatu

Drugi pad u sezoni za Maverika Vinjalesa bio je previše da bi se Movistar Jamahin motociklista mogao zadržati na liderskoj poziciji u šampionatu. Sve to ga zbunjuje, pa Španac ni sam sebi ne može da objasni kako se kao na rodeu skotrljao sa “M1” mašine.
“To je bio najčudniji pad u celom mom životu. Motocik je napravio čudan pokret koji nisam doživeo tokom vikenda, pa je i reakcija bila neprimerena. Ima dana za učenje, a ono što moram naučiti jeste da sebi ne više ne mogu priuštiti 11. startnu poziciju. To vas tera da vozite agresivno i da jednostavno nemate vremena za razmišljanje. Kada sam uspeo da preteknem Janonea i Bautistu koji uvek kasno koče, znao sam da ću napredovati u nastavku trke”, rekao je Maverik Vinjales koji se pokazao i kao zadovoljni kolega čestitajući Valentinu Rosiju na pobedi u Holandiji.
“Gledajući na tempo kakav sam imao u petak, nadao sam se da mogu i da pobedim. Veoma sam srećan, pa se moram zahvaliti i Doviju jer me nije udario… Moglo je biti mnogo, mnogo gore! Sada sam četiri boda iza lidera šampionata, doživeo sam isto tokom sezone i uspeo sam da se oporavim na drugoj trci”, zaključio je Maverik Vinaljales nakon uzbudljive, ali opsane partije na TT Asenu.

Izabrane vesti

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/Press)


tagovi

Valentino RosiMoto gpJamaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara