""
""

Mišel je minirala mušku automobilističku sujetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.03.17. | 14:07

Gospođa Muton, proslavila se vozeći legendarni Audijev “kvatro” u najjačoj VRC reli konkurenciji

Danas je 8. mart, dan u kom bi bilo lepo spomenuti da je jedna žena odavno minirala i raznela stereotipe po kojima ženama “ne leži auto - moto sport”! Njeno ime je Mišel Muton, dama koja je od 1974, pa sve do 1986. harala bojištima VRC relija.

Izabrane vesti

Inače, Francuskinja spada u red najuspešnijih reli takmičarki u istoriji automobilizma. Može se pohvaliti da je četiri puta u najoštrijoj reli konkurenciji bila prva, a da se čak devet puta pela na podijum! Najbolji rezultat postigla je 1982. godine kada je osvojila drugo mesto u generalnom VRC plasmanu u čuvenom Audijevom modelu “kvatro”!

U toku karijere, Mišel je bila angažovana od strane Audija, Fijata, Pežoa i Renoa, nastupajući u legendarnoj B grupi. Ona je uvek naginjala ka dokazivanju, a sama se veoma često deklarisala kao borac za razbijanje stereotipa. U izjavama se tih godina moglo čuti kako automobilistkinji nema “ništa draže” od pobede nad muškim konkurentima.

Naravno, Francuskinja rođena 1951. godine ni posle završetka profesionalne karijere nije mogla lako da se odrekne svoje strasti. Sela je 2000. godine za volan Poršeovog automobila, čuvenog modela “911” i krenula put maratonskog relija London - Sidnej.

To bi bila u kratkim crtama, Mišel Muton, žena koja je pomerila sve granice, a koja se i danas može videti kako s vremena na vreme ispaljuje oktane kroz auspuhe sportskih automobila.    

(Foto: Print Screen)


tagovi

WRCIstorijaautomobilizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara