Luka Rogan (©Starsport)
Luka Rogan (©Starsport)

Najveći Vošin transfer u istoriji: Rogan od leta u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 20:57

Talentovani pivotmen od juna u Lajpcigu. Novosađanima obeštećenje od 80.000 evra

Vojvodina, desetostruki uzastopni rukometni šampion Srbije, raste iz godinu u godinu. Dominira u domaćim okvirima, a pravi velike korake i u Evropi. Pre dve godine je Jovica Nikolić iz crveno-belog tabora otišao u Veclar, u najjaču ligu na svetu, a zov Nemačke nije odoleo ni talentovani pivotmen Luka Rogan.

Kako piše specijalizovani rukometni portal Balkan-handball, kružni napadač srpskog šampiona od leta će da nosi dres Lajpciga, trenutno osmoplasiranog kluba u najjačem prvenstvu na svetu. Rogan je dogovorio sve sa nemačkom klubom, a pošto ima ugovor sa Novosađanima, pita se i srpski prvak. Ovaj portal piše da bi Vojvodina trebalo da inkasira 80.000 evra za obeštećenje što će biti najveći transfer u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Rogan je Vošino dete, ponikao je na Slanoj bari. U julu tek puni 21 godinu, a iza sebe već veliko iskustvo. Sa juniorima Srbije je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugaliji 2022. godine, a bio je četvrti sa Orlićima na Svetskom šampionatu u Berlinu proteklog leta. Igra najbolju sezonu u karijeri, prvi je pivotmen Lala ispred iskusnijih Nemanje Ratkovića i Živana Pešića.

Prošle sezone je sa Vojvodinom osvojio sve što je moglo da se osvoji kako u domaćim okvirima, tako i u Evropi gde je prigrlio trofej EHF kupa, a sa Novosađanima je stigao do Top 16 faze Lige Evrope. Jedan je od nosilaca igre tima Borisa Rojevića.

Novosađanin bi trebalo da bude perjanica Orlova u narednoj deceniji. Nije ga bilo na Evropskom prvenstvu u Minhenu ovog januara. Ispao je u poslednji čas sa spiska. Prednost na crti su dobili iskusniji Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek. Trenutno je Rogan sa reprezentacijom Srbije u Kovilovu i sprema se za Gdanjsk, za dvomeč sa Poljskom u okviru EHF nedelje.


tagovi

RK VojvodinaLuka RoganRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara