Luis Hamilton (©Reuters)
Luis Hamilton (©Reuters)

Ne sme Verstapen da bude plaćeniji: Mercedes vezao Hamiltona na još dve godine ugovorom teškim 115.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 15:17

Saradnju produžio i Rasel...

Dva velika posla u jednom danu završio je Mercedes, nema više brige oko toga ko će biti timske kolege narednih godina. Sastav će ostati nepromenjen, nastaviće da sarađuju Luis Hamilton i Džordž Rasel

Vozači Srebrnih strela ostaće nepromenjeni, Mercedes je objavio veliku vest: Luis Hamilton i Džordž Rasel produžili su ugovore do 2025. godine! Višemesečni pregovori su završeni, a posao ozvaničen. Bolidi će i za naredne dve godine biti pravljeni po potrebama Britanaca.  

Izabrane vesti

Saga je okončana, Luis Hamilton prihvatio je da i ubuduće bude deo Mercedesa. Dugo se nećkao sedmostruki šampion, vagao je da li da nastavi, ali je dobio ponudu koja se ne odbija. Ugovor na dve godine po kome će zaraditi oko 115.000.000 evra iliti 50.000.000 funti na godišnjem nivou, što je za oko 10.000.000 više nego što je zarađivao na osnovu prethodnog.  

Luis Hamilton će do 41. rođendana biti vozač Mercedesa, ugovor opciono može da bude produžen na još godinu dana, a po novom će imati primanja jednaka onim koje ima Maks Verstapen. Ne sme holandski vozač ni po čemu da bude ispred. 

Kad mu Luis Hamilton više nije konkurentan na stazi, bar je po plati. Mogu da se trkaju sa stanjem na bankovnom računu.  

Za 11 godina Britanac je sa Mercedesom ostvario 82 pobede i 78 puta bio na pol-poziciji, ali od 2021. nije pobedio, što je najduži post u njegovoj karijeri. Sve skupa gledano ima 103 pobede i isto toliko pol-pozicija, kao i sedam svetskih titula, koliko ima i Mihael Šumaher.  

“Svakog dana sanjamo o tome da budemo najbolji i tome smo posvetili prethodnu deceniju. Biti najbolji, to nije nešto što se dogodi preko noći ili u kratkom vremenskom periodu. To je obaveza, naporan rad i posvećenost i bila je čast pronaći svoj put u istoriju sa ovim timom. Nikada nismo bili gladniji. Naučili smo iz svakog uspeha, ali i svakog poraza. Nastavljamo da jurimo naš san, da se borimo bez obzira na izazov”, rekao je Luis Hamilton nakon potpisa ugovora.

Zbog produžetka sa Mercedesom oduševljen je i Džordž Rasel.

“Odrastao sam sa ovim timom kom sam se pridružio jako mlad kao deo juniorskog programa 2017. godine. To je moj dom i osećam se sjajno što smo produžili ovu specijalnu vezu do 2025. godine”, završio je Džorž Rasel.


tagovi

Formula 1Luis HamiltonDžordž RaselMercedes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara