©Reuters
©Reuters

Neuspešna generalka Hrvatske pred EP u rukometu, Rusija otkrila mane Horvatovog tima

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 19:19

Zbornaja slavila posle preokreta sa 28:26

Dva potpuno različita lica rukometne reprezentacije Hrvatske u razmaku od samo dva dana. Posle jučerašnje ubedljive pobede od šest golova razlike (30:24), selekcija Hrvoja Horvata doživela je neprijatnost u generalnoj probi pred start turnira. Rusija je uzvratila za jučerašnji poraz i odličnom završnicom meča došla do zaslužene pobede - 28:26 (11:13).

Hrvati su u Osijeku krenuli prilično sigurno, konstantno u prvih 45 minuta imali prednost između dva i trio gola prednosti, ali je onda Horvat na gol poslao Mata Šunjića, kako bi pokušao da prelomi meč. Ipak, to ispostavilo kao pogrešan potez. Hrvati su za šest minuta postgli jedan, a primili šest golova i od 19:16 stigli do 20:21. U poslednjih desetak minuta nije bilo mnogo prostora za povratak domaćeg tima. Rusi su stigli do samopouzdanja, četiri minuta pre kraja su otšili na plus dva (26:24), a onda tu prednost uspeli da sačuvaju do kraja utakmice.

Izabrane vesti

Jedan od ključnih faktora utakmice bio je Viktor Karev, koji je ostvario 11 odbrana. Hrvatskoj nije pomogao Halil Jaganjac, koji je bio najefikasnijji igrač meča sa devet golova. Najefikasniji kod Rusa bio je Dimitru Žitnikov sa pet pogodaka, a isti broj pogodaka kod Hrvata dao je Lovre Mihić.

Hrvatska se nalazi u grupi C zajedno sa Srbijom, Francuskom i Ukrajinom, a Orlovi će im biti drugi protivnik u Segedinu 15. januara. Dva dana ranije, na otvaranju turnira igraće protiv Francuske, dok će ekipa Tonija Đerone na megdan Ukrajincima.

Podsetimo, reprezentacija Srbije je otkazala svoje provere pred turnir, s obzirom na probleme sa koronavirusom unutar redova Orlova. Hrvatska je i danas nastupila bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su pre nekoliko dana bili pozitivni na koronavirus, dok je Marko Mamić bio lakše povređen.


tagovi

ep u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara