Nikola Grbić (©MN Press)
Nikola Grbić (©MN Press)

Nikola Grbić: Ne nameravam da vodim klub dokle god sam selektor Poljske

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 11:38

"Bilo je ponuda iz Plus lige, ali i iz Italije i Rusije", rekao je srpski trener za Przegladsportowy.onet

Sprema se Nikola Grbić da krene ka Poljskoj, pošto želi iz prvih redova da isprati završnicu Kupa. Iako deluje da ima još prilično vremena do okupljanja reprezentacije, pripreme selektora za leto uveliko traju.

Odbojkaše Poljske prvo čeka učešće u Ligi nacija, u kojoj će sigurno igrati na završnom turniru jer su organizatori Fajnal ejta u Lođu, a posle toga će sve misli biti usmerene ka Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

U razgovoru za "przegladsportowy.onet" srpski trener je govorio o planovima za leto, kao i o isteku ugovora koji ima sa Odbojkaškom federacijom Poljske.

"Mislim da su do sada obe strane zadovoljne saradnjom - i ja i Odbojkaški savez Poljske, ali još nije vreme da se priča o budućnosti", rekao je Grbić. "Drago mi je što mogu da se fokusiram isključivo na rad sa belo-crvenima, mada je naravno još prošle sezone, kada nisam rukovodio klubom, bilo ponuda iz Plus Lige, ali i iz Italije, pa čak i Rusije. Interesovanja je bilo i ima, ali ne nameravam da vodim klub sve dok radim sa Poljskom".

U prvenstvu Poljske nije mogao da radi, jer tako nalaže ugovor sa Poljskim odbojkaškim savezom...

"Tačno. Osim toga, smatram da vođenje kluba i reprezentacije u istoj državi izaziva sukob interesa".

Govorio je Grbić i o objavljivanju spiska za Olimpijske igre, na kojim njegova selekcija ima ozbiljne ambicije.

"Još se pitam kako da nađem balans i da objavim odluku u pravo vreme. S jedne strane, ne želim da uradim to prerano kako bi izbegao situaciju da se neko od igrača povredi, pa da na njegovo mesto kasnije dođe neko ko nije spreman. Bilo bi rizično uzeti mladog igrača koji nije tokom prethodnih godina igrao sa nama, jer bi mu to stvorilo dodatni pritisak. Štaviše, što se igrači duže bore za mesto u timu, spremniji su da pomere svoje granice. S druge strane, shvatam da stres čekanja može dovesti do mogućih povreda. Sigurno neću čekati do poslednjeg trenutka. Možda ću to uraditi posle finala Lige nacija, mada mnogo zavisi od učinka i zdravlja igrača".

Konkurencija u Parizu će biti paklena.

"Moramo da izbegavamo misli koje će nam oduzeti energiju potrebnu za takmičenje. Tim pre što nam predstoje najjače OI u istoriji, jer će osim ekipa koje su se kvalifikovale u oktobru, učestvovati i najjači timovi sa svetske rang liste. Biće samo jedan nešto slabiji rival - predstavnik Afrike. Podsetimo se i šta je današnja odbojka... U koliko utakmica prošle sezone su o konačnom rezultatu odlučivale individualne akcije? Pa na skoro svim. Pored toga, svaki tim ima jednog ili dva igrača koji svojim servisom mogu da naprave značajnu razliku. Stoga će odlučivati detalji, kao i u četvrtfinalu EP protiv Srbije. Morali smo tada da odigramo onaj žestoki treći set, koji je završen rezultatom 36:34".


tagovi

Nikola GrbićMuška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara