""
""

Nikola Miljković gazi Lalušićevim ETCC stopama

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.01.17. | 09:45

Najmlađi šampion Evrope na brdskim stazama menja reli „lansera“ za ETCC kružne trke u Seatovom „leonu“

Već smo pisali o velikom uspehu Nikole Miljkovića koji je prošle sezone poneo odličje najmlađeg automobiliste krunisanog titulom šampiona Evrope na brdskim stazama. Novost je da brdski vuk silazi s planine. Miljković se ove sezone namerio na ETCC šampionat, odnosno na utabanu stazu koju su krotili Dušan Borković i Mladen Lalušić! Potsećanja radi Duca Borković je vlasnik ETCC titule iz 2015. godine.

Izabrane vesti

Nikola Miljković: Od jagnjeta bez vozačke dozvole do vuka sa evropskih brda

Tempo rejsing tim je uz pomoć sponzora, uplatio je prvu ratu za novu, ovog puta špansku „ETCC turpiju“. Mladi Nikola Miljković će voziti Seatovog „leona“ i oprobati se u izuzetno jakoj konkurenciji na kružnim stazama. Ništa neće biti isto, jer brdske i kružne trke po prirodi stvari imaju potpuno drugačiji tempo. Tako ispada da će Miljković nakon dve godine borbe protiv štoperice, morati da se privikne na druge takmičare s kojima će biti zajedno na stazi.

Naš automobilista na svu sreću, neće biti sam. Uz njega će biti veliki prijatelj, šampion i rival, Makedonac Igor Iđe Stefanovski. I njega se verovatno sećate iz prošlogodišnjih automobilističkih seansi uz tim Mikice Vesnića!

Beograđanin je već počeo pripreme za nastupajuću sezonu. Trenutno se formira tim ljudi i sponzora, koji će pratiti najmlađeg evropskog brdskog šampiona u još jednom pohodu na titulu, ovog puta u kružnom ETCC šampionatu.

(Foto: Print Screen)


tagovi

ETCCMikica VesnićMladen LalušićNikola Miljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara