Boris Rojević i Marko Vujin (©Starsport)
Boris Rojević i Marko Vujin (©Starsport)

Novosađani zadovoljni - Rojević: Silkeborg favorit; Vujin: Cilj je Top 16

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 13:26

Trener i potpredsednik Vojvodine veruju da srpski rukometni šampion može do naredne runde Lige Evrope

Lepe vesti se samo štancuju na Slanoj bari u 2023. godini. Posle istorijske sezone, osvojena četiri pehara, između ostalih i prvi međunarodni trofej za rukometaše Vojvodine, EHF kup, prvo je prošle nedelje iz Beča stigla informacija da je srpski šampion direktno u grupnoj fazi Lige Evrope, a sreća je pogledala Lale i u današnjem žrebu u sedištu Evropske rukometne federacije.

Tim Borisa Rojevića igraće u Grupi F sa danskim Silkeborgom, makedonskim Alkaloidom i španskog Logronjo La Riohom. Nimalo naivni rivali, ali Voša ima čemu da se nade. Na Slanoj bari veruju da je moguć plasman u narednu rundu, u Top 16, odnosno na jedno od prva dva mesta.

Izabrane vesti

Trofejni stručnjak srpskog šampiona Boris Rojević odmah posle žreba za Mozzart Sport je prokomentarisao rivale u drugorangiranom evropskom takmičenju.

Kako je moglo, dobro je ispalo. Grupa je srednjeg kvaliteta, nije najteža, ali ima nekoliko slabijih. Kako je tekao žreb, nije loše. Mogli smo da igramo u ‘grupi smrti’ sa Fukse Berlinom, Dinamom iz Bukurešta i Šamberijem. Silkeborg je sigurno favorit grupe, ozbiljna ekipa, dovela je Rasmusa Laugea. Znamo kako je teško da se igra u Skandinaviji. Teško možemo da se nadamo bodovima u gostima, ali tražimo šansu protiv njih kod kuće. Sa Alkaloidom i Logronjom možemo da igramo ravnopravno. U tim mečevima jurimo plasman u narednu rundu. Logronjo je po kvalitetu tu negde sa Granoljersom, a videli smo da je ovaj tim prošle sezone stigao do finala Lige Evrope”, istakao je Rojević koji u nedelju okuplja tim u Novom Sadu i kreće se s pripremama za start Superlige Srbije početkom septembra, dok Liga Evrope počinje 17. oktobra.

Vojvodina je dosad dovela četiri pojačanje, reprezentativno desno krilo Vukašina Vorkapića (Ivri), levo Stefana Sunajka (Dinamo Pančevo), golmana Andreja Trnavca (Partizan) i desnog beka Milana Golubovića (Dinamo Pančevo). Prošle sezone je Voša osvojila četiri pehara, bila najbolja i u EHF kupu i najavila velike domete i naredne sezone. Klub su napustili Miloš Grozdanić, Marko Vasić (Proleter), Srđan Milić (Goč), Aleksandar Kurteš i Luka Arsenić.

Potpredsednik Marko Vujin, uz direktora Darka Jevtića, imao je pune ruke posla prethodnih nedelja. Kvartet je stigao u “srpsku Atinu”, ali na Slanoj bari u narednom periodu se očekuje još neko pojačanje.

Odličan žreb za nas”, cilj je plasman u Top 16”, kao iz topa će Vujin za Mozzart Sport i dodaje:

Zadovoljni smo grupom, vidimo šansu da prođemo u narednu rundu. Silkeborg je ozbiljan klub, igrao je dugo u Ligi šampiona. Dovođenjem Rasmusa Laugea je pokazao ozbiljnost. Na klupi Alkaloida je moj veliki prijatelj, bivši saigrač Kiril Lazarov. Logronjo dolazi iz Španije, iz rukometne zemlje. Prošle sezone je Granoljers sa manjim budžetom dobio jednog Flensburga u gostima, Gepingen na završnom turniru, igrao finale ovog takmičenja”.

Vujin sa velikim optimizmom dočekuje narednu sezonu. Skoro godinu dana je na mestu potpredsednika Vojvodine.

Raduje me što ćemo imati jake pripremne mečeve. Uvek treba da odmeriš snage sa najboljima da znaš na čemu si. Igraćemo u Doboju (Turnir šampiona od 14. do 18. avgusta, prim. aut.) sa Barselonom, Monpeljeom, Zagrebom, Celjem, timovima iz Lige šampiona. Imamo ekipu, spoj mladosti i iskustva. Godinu dana smo zajedno, stigla su i pojačanja. Doveli smo reprezentativca Srbije Vukašina Vorkapića. Videćemo u narednih nekoliko dana da li možemo da dovedemo još nekog. Zadovoljni smo timom koji sada imamo na raspolaganju. Žreb ništa ne menja u našim planovima”, zaključio je nekadašnji srpski reprezentativac, srebrni iz Beograda 2012. godine, koji je u karijeri branio boje giganata evropskog rukometa, Vesprema i Kila.



tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićMarko VujinRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara