Uroš Kovačević (CEV)
Uroš Kovačević (CEV)

Od njega boljeg nema: Uroš Kovačević na vrhu poenterske liste u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 15:39

Na tri od četiri utakmice dobijao je MVP priznanje posle odličnih partija

Odlično za sada guraju Srbi u Ligi šampiona. Nema ih mnogo, ali su jaki definitivno. Ono što prvo upada u oko kad se sumiraju prva četiri kola grupne faze jeste poenterski učinak Uroša Kovačevića. Naš odbojkaški reprezentativac je na prvoj poziciji sa 97 osvojenih poena na četiri susreta (6,47 po setu) i najzaslužniji je za odlične partije Aluron Varte, koja prvi put u istoriji igra u elitnom klupskom evropskom takmičenju.

Poljski predstavnik je vodeći na tabeli grupe B sa skorom 3-1. Izgubio je samo od Berlina i to na susretu na kom je napravio čak 31 servis grešku. Sa takvim početnim udarcem nisu mogli da sruše nemačku četu. Na preostale tri utakmice su bili sigurni i na svakoj od njih je Kovačević igrao glavnu ulogu. Zaslužio je i dobio tri MVP priznanja, koja se dodeljuju posle svakog meča.

Izabrane vesti

Vidi se iz nedelje u nedelju koliko Urošu prija povratak u elitno društvo, jer prošle sezone sa Vartom nije imao priliku da učestvuje u Ligi šampiona. Sa njegovim moćnim izdanjima siguno da sve više rastu i ambicije Varte u debitantskoj sezoni u eliti.

Kad se pogleda učinak ostalih srpskih odbojkaša - sasvim je očekivano da su Srećko Lisinac i Marko Podraščanin u poziciji u kojoj su sada... Njihov Trentino ima četiri pobede i na vrhu je grupe D. Veliki doprinos u svakom trijumfu, kao i obično dao je snažni tandem srednjih blokera.

Drugi srpski duo Aleksandar Nedeljković - Nikola Peković takođe ima dobre šanse da se plasira u nokaut fazu. Fridrihshafen je u grupi A na drugoj poziciji sa skorom 3-1. Nedeljković je drugi najbolji bloker u kompletnom takmičenju (13 blokova na četiri utakmice, 0,81 po setu), a Peković drži prijem i odbranu na visokom nivou i tako olakšava dizaču Dejanu Vinčiću da razigrava sve igrače, pa i našeg raspoloženog srednjeg blokera.

Treći tandem iz Srbije Nemanja Mašulović - Vuk Todorović do sada je ostvario po dve pobede i dva poraza u dresu ACH Voleja. Slovenački klub je na drugom mestu u grupi E iza svetskog šampiona Peruđe.

Jedini naš predstavnik kad su timovi u pitanju je novosadska Vojvodina, koja je do sada ostvarila jedan trijumf i tri neuspeha. U naredna dva kola će pokušati da zadrži treću poziciju, jer ona garantuje nastavak evropske priče, u najgorem slučaju u četvrtfinalu CEV Kupa. Najbolji trećeplasirani tim će se sa svim drugoplasiranim boriti u plej-ofu za četvtfinale Lige šampiona, u koje će direktno proći pet ekipa sa vodećih pozicija u grupi.




tagovi

CEV Liga šampionaOK Aluron VartaUroš KovačevićSrećko LisinacMarko PodraščaninAleksandar NedeljkovićNikola PekovićNemanja MašulovićVuk Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara