Odbojkašice Srbije sa srebrnom na EP (©CEV)
Odbojkašice Srbije sa srebrnom na EP (©CEV)

Odbojkašice Srbije idu u Brazil, Ameriku i Japan, pa onda na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 13:19

Objavljen raspored Lige nacija za narednu godinu

Brazil, Amerika i Japan, potom finalni turnir (trenutno nepoznata destinacija) - ako uspeju da izbore mesto, pa onda put na Olimpijske igre... Tako će izgledati naredno leto odbojkašica Srbije.

Danas je FIVB objavio raspored Lige nacija, pa je poznato gde će sve putovati Srbija tokom 2024. godine.

Izabrane vesti

Takmičenje po grupama u šestom izdanju Lige nacija 2024. odigraće se od 14. maja do 16. juna. Finalni turnir je na programu od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Seniorke Srbije će tokom prve sedmice, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije učestvovati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će biti u Arlingtonu, u SAD, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna. Seniorke Srbije će igrati u Japanu, a grad će nakndano biti određen. Pored Srbije i domaćina, u Japanu če biti i Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska, i Koreja.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

Podsetimo, Srbija se već plasirala na Olimpijske igre kroz kvalifikacije, pa neće imati nikakav pritisak u Ligi nacija, za razliku od selekcija koje će juriti što više bodova kako bi preko svetske rang liste došle do vize.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara