Komentari na vest

Oglasilo se Jedinstvo pred polufinale: Grubim greškama sudija se niko ne bavi, smatraju sebe nedodirljivim

j

jaaaaaaa

pre oko 1 godinu

tako je i janic u muskoj odbojci uspeo saopstenjem da preokrene seriju takodje i uzenskoj konkurenciji
L

Lova brale

pre oko 1 godinu

Zvanično, taksa glavnog sudije u fudbalu iznosi 54.000 dinara. Mahači su plaćeni 32 000 oni u sobi imaju 28 000.lepo sede i gledaju. Delegat 80 000. U odbojci sude za 10 % od toga. Nisu profesionalne sudije. Kako igrač koji trenira 6 sati na dan i ima napr 500.000 eura ugovor može pogeši servis? To je neshvatljivo onda. Kako trener od 600.000 eura zaboravi na klupi Jokića? Kako treneri u odbojci pogreše postavu od 6 brojeva?Dešava se konstantno u svim ligama ... Sudije greše na olimpijskim igrama u finalu i svim takmičenjima videlo se na čelendžu milion puta. Normalno da pogreše. Trener tvrdi napr bio je blok aut urla na sudije uzme čelendž i lopta otišla u aut bez kontakta. Pa kako on ne vidi dobro? E isto tako i sudija napravi grešku za 2 sata utakmice.Nije robot nego čovek. Koliko su plaćeni dobro i dođu da sude... Treneri u super ligi da odu na test pravila odbojke svi bi pali sem možda njih 2,3 u obe konkurencije. U nižim ligama ne da ne znaju pravila nego pojma nemaju. Čast izuzecima naravno.
s

sve je jasno

pre oko 1 godinu

Slažem se sa većinom, s tim što ovo za niže lige je diskutabilno. Sudjenje na nižim ligama je stvarno kriminalno jer mahom sude deca koja vezu s vezom nemaju. Na višim ligama se ipak odvaja žito od kukolja i ostaju oni najbolji koje naša zemlja može da ponudi. Danas se sve utakmice Superlige snimaju, da ne kažem da Jedinstvo sigurno poseduje i snimak kamere direktno sa terena, koje koriste u svrhe analize utakmice, te ih pozivam da nam pokažu taj snimak sudijske greške. Bar to nije problem iseći i poslati kao prilog, uz ovo saopštenje.
L

Lova brale

pre oko 1 godinu

sve je jasno Jeste. Niži stepen takmičenja je zaista diskutabilan. Odgovor si dao. Sude deca. Kako je moguće da dete ispod 18 godina sudi seniorima je problem ali i pitanje? Neće niko da sudi te lige za 2000 ili 3000 din. Mlađe kategorije za 1000-1500 takse mislim. Sudije počinju i prestaju karijeru sudije pre 18 godine. Ta deca su odbojkaši koji su pre svega rano prestali sa karijerom igrača potom sudije. Sve to do 18 godine. Pitanje da li su utakmicu u seniorkskoj konkurenciji odigrali u životu. Neki nikada nisu trening imali. Onda je to zaista problem. Međutim pa u tim ligama imamo i trenere koji su položili neki test a bavili se nekim drugim sportom. Fudbal, košarka i rukomet su sportovi gde zaista ili verovatno znaju pravila. Tim sportovima se većina trenera u ženskoj odbojci bavila. Kakve oni veze imaju sa odbojkom? Iste veze kao i sudije koje sude odbojku a igrali je nisu. Kada se oni nađu terenu zajedno tu ni deca igrači ne znaju pravila jer nema ko da ih nauči. Sa strane su roditelji koji veze nemaju. Svi misle da znaju pravila i da ih neko vređa, da ih je neko oštetio. Kvalitet odbojke, ponašanje trenera i sam tok meča je onda na nivou može se zamisliti kakvom.
J

Jovo Cakovic

pre oko 1 godinu

kralj esnafa👑
V

Vini Gogniti!!!!!!!!!!!!!!!

pre oko 1 godinu

Ne znam sta je ovde bio slucaj jer nisam gledao utakmicu ali generalno mislim da su nam sudije uzasne.Jedno je napraviti neku gresku,desava se ali neke sudije nemaju ni srama ni stida.Bukvalno se desavalo i u muskoj i u zenskoj odbojci na utakmicama Partizana da kapiteni pridju da pitaju samo da im se da objasnjenje za neku odluku i ovi odma za karton.Neki od njih su izvredjani bili nakon sramotnih utakmica od cele hale,oni izlaze i smeju se,jos oni provociraju navijace dok izlaze sa terena.Posle neko ovde prica kako Bjelica radi ovo i ono a covek se nadobijao zutih kartona kao niko od kada je igrac Partizana zbog protesta jer ljudi potpuno iste situacije sviraju drugacije.Pa jel treba mozda on ili bilo ko drugi da cuti?Kada je TENT gostovao u Masteru lopta pada metar u aut i totalno suprotno kolegama on pokazuje polje pa onda menja odluku da je dirala blok i na sve to samo odmahuje rukom Ani Krulj.Ja govorim o primerima na Partizanovim utakmicama ali verujem da nije bilo nista drugacije kada je bilo spornih momenata na utakmicama drugih ekipa.Cast izuzecima naravno!