(©CEV)
(©CEV)

Otkud Zirat u polufinalu? Jastrežebski ga počistio, Žan Patri blistao

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 21:59

Turski klub bez Meta Andersona nije mogao da parira poljskom timu

Sa Metom Andersonom - jedan tim, bez njega - sasvim drugi. Večeras Amerikanac nije mogao da pomogne saigračima, pa su oni u polufinalu Lige šampiona prošli kao bosi po trnju.

U ovoj fazi takmičenja se očekuje žestoka borba, ipak do nje mogu da dođu samo najbolji... Međutim, Jastrežebski je bio vrlo dominantan pred svojim navijačima, pa je utakmica završena već posle tri seta - 25:13, 25:18, 30:28. Da je neko gledao samo prva dva čina verovatno bi rekao da je Zirat zalutao u polufinale i da nije dostojan učesnik završnice. U trećem je donekle uspeo da popravi utisak.

Izabrane vesti

Glavni krivci za odličnu partiju Poljaka bili su Žan Patri i Tomaš Fornal, mada su ih odlično ispratili i ostali saigrači. Bendžamin Tonjuti je sve razigrao - opasnost je vrebala sa svih strana, pa Turci nisu znali gde će pre.

Patri je u prvom setu imao napad od 100 odsto! Posle drugog seta procenat realizacije je pao na 90 odsto. S obzirom na to da je reč o korektoru onda je jasno šta znače ove brojke. U trećem setu je malo pao, sasvim očekivano. Na kraju - završio je meč sa 20 poena i 60 odsto prolaza (25-15). Imao je tri asa, dva bloka i samo dve greške - po jednu iz napada i sa servisa. Samo jednom je izblokiran. Zaista fantastično veče Patrija.

Tomaš Fornal je upisao samo poen manje - zaustavio se na 19 (napad 22-13). Zabeležio je četiri poena sa servisa i dva bloka. Norbert Huber je servisima u završnici trećeg seta doneo prevagu, a ukupno je dopineo sa sedam poena (napad 6-5, 83 odsto, dva asa). Jurij Gladir je skupio isti broj poena - sedam (8-7, 88 odsto). Samo za Marka Sedlačeka može da se kaže da je mogao bolje u napadu, jer je imao prolaz od 21 odsto (14-3).

Na drugoj strani glavu ulogu je igrao Ter Mat, koji je osvojio 16 poena.

Sledeće nedelje se revanš igra u Ankari - Jastrežebskom su potrebna dva seta kako bi ušao u drugo uzastopno finale Lige šampiona. Zirat mora da slavi 3:0 ili 3:1 da bi preko zlatnog seta imao priliku da prođe dalje...

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

Vero Volej Milano - Fenerbahče 3:0

Četvrtak

20.30: Koneljano - Ezačibaši

Odbojkaši

Sreda

Jastrežebski - Zirat Bank 3:0

Trentino - Lube Ćivitanova U TOKU


tagovi

OK JastrežebskiCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara