""
""

Pedi Lou – Hamilton ima Senin šlif, ali ne i temperament

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.17. | 13:59

Vilijamsov stručnjak misli da Britanac može da izveze krug poput Sene koga je krasio znatno žešći trkački karakter

Analitičari Formule 1 od reda smatraju da je poređenje Ajrtona Sene i Luisa Hamiltona osnovano jedino sa statističke strane. Naime, Hamilton se prvim mestom u kvalifikacijama za VN Kanade izjednačio, tačnije dostigao Senininih 65 pol-pozicija. Tako je Luis Hamilton došao u posed kacige koju je Ajrton Sena koristio 1987. godine.

Izabrane vesti

Na osnovu toga Pedi Lou, tehnički direktor Vilijamsa izvodi svoje zaključke. On se smatra pozvanim za ovakve analize pošto se svojevremeno bavio bolidom Meklarena za Ajrtona Senu 1993. godine. Isti posao radio je sadašnji stručnjak Vilijamsa i za Luisa Hamiltona u Meklarenu i Mercedes AMG Petronasu.
“I jednog i drugog krasi sposobnost vožnje neverovatnih krugova. Videli ste kako to radi Hamilton u Montrealu. Siguran sam da su i u Mercedesu verovatno mislili da ih Ferari dobija. Luis je uprkos toga uradio sjajnu stvar. Kada je potrebno on može da izvede nešto fascinantno i da izveze sjajan krug. Luis to može isto kao što je umeo Ajrton”, kaže Pedi Lou dajući Luisu Hamiltonu neverovatne pohvale na račun njegove vožnje. Ni sam Hamilton ništa lepše ne bi mogao da poželi budući da je Ajrton Sena njegov idol zbog koga na svaku svoju kacigu stavlja memorijalnu brazilsku zastavu u znak sećanja na sportskog velikana.


“Jedino mislim da je njihov karakter potpuno različit. Ljudi kritikuju Hamiltona, ali on je zapravo veoma fer trkač. Sa Senom je sve delovalo nekako ružičasto. Činilo se nemogućim pobediti ga. Imao je razne taktike da zastraši svoje protivnike”, zaključio je Pedi Lou.

(Foto: Action Images)


tagovi

Ajrton SenaFormula 1Luis HamiltonMeklarenMercedes AMG PetronasVilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara