Anđelo Lorenceti (©CEV)
Anđelo Lorenceti (©CEV)

Peruđa dovela trenera koji je sa Trentinom nedavno osvojio skudeto

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 17:55

Kao što se već duže vreme pisalo u italijanskim medijima - na klupu bogatog kluba stiže Anđelo Lorenceti

Već godinama Peruđa pokušava da ogromnim ulaganjima napravi nešto veliko, ali joj glavni trofeji u poslednje vreme uporno izmiču... Naredne sezone će nove prilike tražiti sa Anđelom Lorencetijem.

Dokorašnji strateg Trentina dolazi na užarenu klupu posle osvojenog skudeta.

Izabrane vesti

U Peruđi očigledno veruju da će iskusni stručnjak recept iz ove sezone primeniti na narednu i tako im doneti neki od željenih pehara.

Ove sezone Simone Đaneli i drugari su osvojili Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo, ali su im izmakli domaći šampionat, Kup i Liga šampiona. Zauzeli su u prvenstvu šestu poziciju, pa nisu izborili kartu za Evropu. Ali, njihov sastav je takav da uvek mogu da se nadaju trofejima.

Potrebno je da se bolje sklope neke kockice, a to će pokušati da uradi Lorenceti.

"Zahvalan sam što je došla ova prilika u trenutku kada sam bio ubeđen da ću jednu godinu pauzirati", rekao je Lorenceti za zvaničan sajt. "Treniraću veoma konkurentan tim, koji sam uvek ranije doživljavao kao protivnika... Jedva čekam da upoznam igrače. Kako zamišljam svoju Peruđu? Pa voleo bih da budemo napadačka ekipa, agresivna i da nikoga i ništa ne uzimamo zdravo za gotovo. Igraćemo manji broj takmičenja, pa ćemo morati da tražimo način da dođemo do što većeg broja finala. Možemo da kažemo da ćemo biti lovci na finala".

Lorenceti ima 59 godina, a trenersku karijeru je počeo davne 1988. Najviše vremena je proveo u Seriji A - 23 sezone. U biografiji ima upisana četiri Skudeta, dva italijanska Kupa, tri Superkupa, jedno Svetsko klupsko prvenstvo, jedan CEV kup i jedan Kup Italije u Seriji A. Četiri puta je bio najbolji trener Superlige.

"Jasno je da govorimo o veliko prilici. Moram da kažem da me Peruđa uvek dočekivala na lep i ljubazan način. Iskreno nisam očekivao ovaj poziv... Jedva čekam da upoznam navijače, nadam se da ću svojim radovom što pre zaslužiti njihovo poverenje".


tagovi

TrentinoOK PeruđaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara