"Tamara Salaški (skroz desno)"
"Tamara Salaški (skroz desno)"

Počelo EP u atletici: Rekordni Lazić u finalu, Salaški u polufinalu, Raović poslednji

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.17. | 12:29

Krenulo je dobro...

Tamara Salaški (skroz desno)

Beograd je spreman - počelo je Evropsko prvenstvo u atletici!

Izabrane vesti

A odmah na startu prvog dana imamo i prvo finale. Srpski skakač u dalj Lazar Anić postavio je lični rekord, pošto je u drugoj seriji kvalifikacija skočio 7,98 metara i tako obezbedio prolaz dalje. To je bio drugi rezultat na kraju, a identičan učinak imao je Albanac Izmir Smajlaj, koji je tako izjednačio nacionalni rekord.

Srpski nacionalni rekord iznosi osam metara, a drži ga legendarni Nenad Stekić.

Na kraju kvalifikacija prvi je bio Ukrajinac Sergej Nikiforov sa 8,18 metara, a treći pomenuti Albanac Smajlaj.

MOZZART Specijal – Evropsko prvenstvo u atletici: Ivana Španović je zicer! Vredi probati na Asmira Kolašinca, kvota je 3,00!

Drugi srpski skakač u dalj Strahinja Jovančević nije uspeo da obezbedi prolaz u finale, pošto mu je najbolji rezultat bio 7,47 metara, a kvalifikaciona norma bila je 7,90 metara, iako je na početku bila čak na osam metara.

U polufinale trke na 400 metara ostvarila je srpska atletičarka Tamara Salaški! Ona je etapu u svojoj kvalifikacionoj grupi završila s vremenom 54,03 sekunde, što je u zbirnom ogledu bilo poslednje, ali i vreme vredno prolaska dalje. Polufinalna trka na programu je u 17.45.

Srpski trčak Miloš Raović nije uspeo da obezbedi plasman u polufinale na 400 metara, pošto je trku završio na poslednjem mestu u svojoj, petoj kvalifikacionoj grupi. I to sa vremenom 48,89 sekundi.

Što se ostalih srpskih atletičara tiče, imamo još nekoliko kvalifikacija. U 12.45 na trci 60 metara s preponama imaće Milica Emini, u 17.05 stazu od 1.500 metara trči Amela Terzić, kao i Goran Nava u istoj disciplini, samo u muškoj konkurenciji. I to od 19.15. Dušan Makevič trči etapu od 3.000 metara u 18.25. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Amela TerzićGoran NavaMiloš RaovićSrbijaTamara Salaški

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara