Lara Gut (©Reuters)
Lara Gut (©Reuters)

Početak kao u noćnoj mori – Gođa umalo pokosila redara na stazi; Lara Gut otvorila sezonu pobedom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 14:53

Supruga Valona Behramija najbrža u Zeldenu…

Svetski kup u alpskom skijanju nije počeo onako kako su organizatori zamislili, nije mnogo nedostajalo da za Sofiju Gođu bude poput noćne more.

Italijanka je dobila “zeleno svetlo” da se nađe na stazi, da započne vožnju. Krenula je i – umalo pokosila redara. Iskočio je dok se spuštala niz padinu, pokušavao da popravi kapiju i za dlaku je izbegnut incident. Sofija Gođa ga je izbegla, kao i težu povredu, vratila se na vrh i krenula iz početka i nije se proslavila u Austriji. Zauzela je tek 16. mesto, a novu sezonu pobedom je otvorila – Lara Gut.

Izabrane vesti

Jedna od najboljih skijašica današnjice je ukupnim vremenom 2:18.94 stigla do trijumfa na glečeru Retenbah. Za dve stotinke nadmašila je Federiku Brinjone i osvojila 100 bodova, dok se na pobedničko postolje popela i Petra Vlhova.

Sve u svemu – bez velikih iznenađenja. Najveće je priredio redar sa lopatom…

No, to nije bilo jedino ovoga vikenda. Pred sam start sezone Lukas Broten (23), vrhunski slalomaš i veleslalomaš, odlučio je da se penzioniše?! Pet puta je pobedio u Svetskom kupu, 12 bio na podijumu, osvojio i mali kristalni globus u slalomu minule sezone, ali je zbog nesuglasica sa norveškim Savezom odlučio da stavi tačku na karijeru.

Ko zna, možda samo privremeno. Norveška je ostala bez velikog talenta, a možda ga dobije neka druga, ukoliko se predomisli i ipak odluči da nastupa pod tuđom zastavom.

Početak sezone – uzbudljiv, a ako se još nešto može podvesti pod neočekivano to je šesto mesto Mikaele Šifrin. Verovatno i najbolja svih vremena je u veleslalomskoj trci u Zeldenu gledala u leđa pobednici Lari Gut, supruzi Valona Behramija, Federiki Brinjone, Petri Vlhovoj, Sari Hektor i Marti Basino, a kasnila je čak sekundu i 40 desetinki za Švajcarkinjom.

Gotovo besprekorna vožnja je bila Lare Gut Behrami.

Od devojaka iz regiona najbolje plasirana bila je Ana Bucik. Slovenka je zauzela 11. mesto, a hrvatska skijašica Zrinka Ljutić bila je 14.


tagovi

zimski sportoviSvetski kup u alpskom skijanjusvetski kup u skijanjuLara GutSofija GođaFederika BrinjonePetra Vlhova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara