(©CEV)
(©CEV)

Podraščanin i Lisinac idu ka finalu plej-ofa, Pjaćenca zaustavljena na prvoj stanici

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 23:00

Trentino dobio prvi obračun u polufinalnoj seriji - 3:0

U ovom trenutku najbliži finalu plej-ofa u prvenstvu Italije su odbojkaši Trentina i Lubea. Ta dva tima su večeras na otvaranju polufinala ostvarila maksimalne pobede i tako na najbolji mogući način započela borbu za veliko finale.

Trentino je prvi prošao kroz cilj u četvrtfinalu, jer je jedini dobio seriju protiv Monce 3-1. Svi ostali su igrali majstorice... Imali su dovoljno vremena Matej Kazijski i drugari da predahnu, proanaliziraju sve što su radili i pripreme se za narednog rivala.

Izabrane vesti

Večeras su potvrdili da se nalaze u odličnom naletu, posle tri seta su srušili Pjaćencu i napravili važan korak ka narednoj rundi (25:23, 25:22, 25:18).

Važnu ulogu u pobedi imali su i naši reprezentativci. Marko Podraščanin je završio meč sa devet poena, od čega pet iz napada, uz sjajne procente 6-5 (83 odsto). Zabeležio je i četiri bloka. Bolji u tom elementu bio je samo Srećko Lisinac jer je upisao pet direktnih poena iz bloka, uz dva uspešna napada - ukupno sedam poena.

Najefikaniji u pobedničkom sastavu bio je Danijele Lavija sa 13 poena, kapiten Matej Kazijski je brojao do 11, a Alesandro Mikjeleto se zaustavio na osam. U poraženom taboru po devet poena su upisali Simon, Leal i Romano Juri. Lukareli ih je pratio sa šest.

Pobedu je večeras ostvario i Lube protiv najvećeg iznenađenja u ovoj sezoni ekipe Milana - 25:17, 25:22, 25:17. Ogromne zasluge za ovaj trijumf idu na račun mladog Aleksandra Nikolova, koji je osvojio 17 poena (napad 25-15, 60 odsto). Jant Erera Marlon je zabeležio 13 poena, a Ivan Zajcev deset.

U poraženom taboru koji ovog puta nije uspeo da šokira Lube, kao što je to uradio sa Peruđom na stanici ranije, najbolji je bio Žan Patri sa 12 poena. Lazaro je imao osam poena, a Išikava sedam.

Druge utakmice u polufinalnoj seriji igraju se u nedelju 16. aprila.

POLUFINALE PLEJ-OFA U ITALIJI ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Trentino - Pjaćenca 3:0 (25:23, 25:22, 25:18)

Lube Ćivitanova - Milano 3:0 (25:17, 25:22, 25:17)

Drugi mečevi - nedelja 16. april


tagovi

TrentinoOK PjaćencaMarko PodraščaninSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara