Mikjeleto i Podraščanin u bloku (CEV)
Mikjeleto i Podraščanin u bloku (CEV)

Podraščanin: Produžio sam ugovor sa Trentinom, ostaje nam skoro ista ekipa

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 16:47

"Trenutno nismo zadovoljni sezonom, ali za nekoliko dana kada se sve slegne, možemo da budemo", rekao je srednji bloker italijanskog tima

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ljubljane)

Otkucala je već ponoć na satu kada je iz svlačionice u dvorani "Stožice" izašao Marko Podraščanin. Igrao je treće finale Lige šampiona u karijeri i nažalost ponovo ostao bez trofeja. Međutim, nije spustio glavu i pokušao da zaobiđe davanje izjava. Kao i uvek - i u porazu i u pobedi - bio je profesionalan i kulturan, a pre svega realan.

Izabrane vesti

"Kada izgubiš 3:0, onda čestitaš protivniku. Zasluženo su pobedili, nema tu šta", rekao je srpski reprezentativac i srednji bloker Trentina posle poraza od Zakse u istoj fazi takmičenja drugu godinu za redom. "Nadao sam se da smo naučili lekciju od prošle sezone, ali izgleda da nismo".

Pribojavali su se igrači italijanskog tima velike pauze koju su imali zbog ispadanja u polufinalu domaćeg prvenstva. I prošle godine je loše uticala na njih...

"Nismo dobro otvorili finale, videlo se da nam nedostaje ritam. Oni su skoro završili prvenstvo pobedom, ali se nisu ispraznili koliko smo mi mislili da hoće. Svakako ključ njihove pobede je u našem servisu, koji nas nikako nije služio. Oni su veoma dobro primali i njihov dizač je razigrao sve igrače i zasluženo su pobedili", ponovio je Podraščanin. "Mi smo tri nedelje stvarno dobro trenirali, ali nismo odigrali nijednu utakmicu, ni prijateljsku, ni među sobom. Možda je tu ključ loše igre. Oni su odmah poveli i videlo se da su mnogo slobodniji sa servisom. I da smo dobili treći set, mislim da to ništa ne bi promenilo".

U nekim presudnim trenucima pravili su greške i olakšavali posao protivniku. Delovali je tada da i fizički i psihički ne mogu da isprate ono što Zaksa radi.

"Kada igraš u ritmu sreda-nedelja cele sezone pa napraviš pauzu, onda se vidi da ti to fali. Igrali smo mi kako je odmicala utakmica na višem nivou, ali sve je zavisilo od njih".

Krajem avgusta puni 35 godina, pa mu svaka propuštena prilika još teže pada... Tri finala je izgubio, ali još ima vremena da i tu želju ostvari.

"Da li će biti četvrta šansa - ne znam. Nadam se. Imao sam neki osećaj da ćemo sada igrati bolje. Međutm, ništa... Okrećemo se sledećoj sezoni".

Markova budućnost vezana je za Trentino.

"Skoro sam produžio ugovor. Bili smo iznenađenje ove sezone, videćemo kako će izgledati sledeće. Tu smo nas trojica koji smo stariji i ovi klinci, koji su stvarno dobri. Ostaje manje - više ista ekipa. Bilo bi lepo da bude ovako".

Osvojili su Superkup, igrali finale Lige šampiona i nacionalnog Kupa, uzeli bronzu na SP za klubove, zaustavljeni u polufinalu prvenstva Italije.

"Možemo da budemo zadovoljni sezonom. Naravno, večeras posle finala ne, ali za koji dan kada se sve slegne. Niko od nas nije očekivao da ćemo uzeti Superkup, da ćemo igrati finale Kupa, biti drugi u Evropi, treći na svetu".

Očekivanja su bila znatno manja jer su ekipu napustili Simone Đaneli, Nimir Aziz...

"Otišli su nam najbolji igrači, ali ponovili smo isti rezultat", zaključio je za kraj Marko Podraščanin.


tagovi

OK ZaksaTrentinoCEV Liga šampionaMarko PodraščaninSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara