Mina Popović i Zoran Terzić (©MN Press)
Mina Popović i Zoran Terzić (©MN Press)

Popovićeva protiv Terzića u finalu, skandal na relaciji Karakurt - Gončarova u centru pažnje

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 22:25

Za titulu u Rusiji boriće se Dinamo Kazanj i Lokomotiva Kalinjingrad

U finalu prvenstva Rusije za odbojkašice imaćemo srpski okršaj. Na jednoj strani biće bivši selektor Srbije Zoran Terzić, a na drugoj sadašnja reprezentativka Mina Popović. Njih dvoje su sarađivali i u Fenerbahčeu i u nacionalnom timu, a sada će voditi borbu za titulu u Rusiji. Finalna serija startovaće u sredu 17. aprila (preostali termini su 19. i 23). Terzićev Dinamo iz Kazanja je u polufinalu izbacio Lenjingradku posle četiri meča (3-1 u seriji), a Lokomotiva iz Kalinjingrada je eliminisala najvećeg favorita Dinamo iz Moskve u majstorici. Ipak, danas se u Rusiji ne priča o rezultatima, nego o skandalu na relaciji Gončarova - Karakurt.

Mina Popović je upisala deset poena, a najefikasnija je bila reprezentativka Turske. Lokomotiva je dobila peti meč na krilima Ebrar Karakurt. Turkinja je zabeležila 28 poena i pogurala ekipu ka finalu. Na kraju je proslavljala pobedu protiv favorita na sebi svojstven način... Dok je trajalo slavlje na terenu, igračica poraženog sastava Natalija Gončarova je ka rivalkama pokazala srednji prst.

Izabrane vesti

Taj gest je u svim medijima bio u centru pažnje... Ubrzo se Dinamo oglasio na društvenim mrežama, uputio je svima izvinjenje zbog poteza kapitena, ali i istakao da je reakcija bila takva zbog provokacije na drugoj strani mreže.

Nedugo zatim na zvaničnom sajtu kluba je objavljen tekst sa naslovom "Dosta je bilo tolerisanja", u kome je pojašnjeno šta je svima u Dinamu zasmetalo protiv ekipe iz Kalinjingrada.

"Danas želimo da se dotaknemo teme koja je svima očigledna, a o kojoj svi više vole da ćute. Osnovni zadatak ruske odbojkaške zajednice i zvaničnih organa je popularizacija odbojke u našoj zemlji. Ograničićemo se samo na ženski deo ovog sporta, koji je prošle godine proslavio stogodišnjicu. LGBT zajednica je u Federaciji Rusije prepoznata kao ekstremistička organizacija, zabranjena je propaganda jer odstupa od tradicionalnih vrednosti među mladima. Međutim, na našu sramotu, u krupnom planu prenosa odbojkaških utakmice vide se monstruozni gestovi koji imitiraju seksualne odnose igrača Lokomotive iz Kalinjingrada, usmereni ka protivničkim ekipama, istopolni poljupci u usta i druge gadosti", navodi se između ostalog u tekstu na sajtu Dinama iz Moskve.

U klubu su istakli da je u ovom tekstu mišljenje iznela Elena Godina, koja već deset godina komentariše dešavanja u ruskoj odbojci na njihovom sajtu.

Dinamo iz Moskve će za bronzu igrati protiv Lenjingradke.



tagovi

Mina PopovićZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara