""
""

Poslednji GP plotun za Nikija na Muđelu

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.05.17. | 13:14

Dorna i svi motociklisti će pred početak trke u nedelju odati poslednju počast tragično nastradalom Nikiju Hejdenu tako što će na stazu biti izvezena četiri njegova motocikla

Četiri motora na Muđelu če se naći zbog Nikija Hejdena. Mašine će ponovo biti na pisti, ali ne i on, ne nikada više. Moto GP je odlučio da je tako nešto dostojno poslednjeg motociklističkog plotuna za oproštaj prijatelja od legende sporta.

Izabrane vesti

Niki Hejden je preminuo prošlog ponedeljka, odnosno podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći kada ga je dok je vozio najobičniji bicikl udario automobil. Njegova sahrana je danas, a pošto su termini trka takvi kakvi jesu, Superbajk šampionat već je odao počast Hajdenu na nedeljnoj trci. Moto GP će to uraditi u Muđelu narednog vikenda.

Na startu trke kraljevske klase naći će se motori koje je vozio Kentaki Kid tokom svoje karijere. Pojaviće se Hondina mašina iz 2006. na kojoj je Hejden osvojio titulu, Dukatijev motor star pet godina, zatim jedna Aspar Honda koju je koristio dve sezone, kao i motocikl iste proizvođačke marke iz Superbajk šampionata.

(Action Images)


tagovi

DornaDukatiIn memoriamMoto gpRepsol HondaTrka u Muđelu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara