Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)
Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)

Potvrđeno: Finale Lige šampiona u Turskoj

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.02.24. | 10:53

Aleksandar Boričić tokom Kupa Italije otkrio domaćina Superfinala elitnog evropskog takmičenja

Berlin, Verona, Ljubljana, Torino... Ovo su gradovi koji su organizovali Superfinala Lige šampiona tokom poslednjih godina. Na listi domaćina Nemačkoj, Italiji i Sloveniji pridružiće se Turska.

Ovu informaciju otkrio je predsednik CEV-a Aleksandar Boričić tokom trajanja Fajnal-fora Kupa Italije za odbojkašice. Kako piše poljski portal - utakmice za trofej u muškoj i ženskoj konkurenciji najverovatnije će se odigrati u Istanbulu ili Ankari 5. maja.

Izabrane vesti

"Superfinale će se održati u Turskoj. Uskoro ćemo objaviti koji će grad biti domaćin", rekao je predsednik CEV Aleksandar Boričić za "Przegladsportowy.onet".

U četvrtfinalu Lige šampiona za odbojkašice nalaze se čak tri turska tima iz Istanbula - Vakifbank, Ezačibaši i Fenerbahče. Pored njih do završnice su došli i Koneljano, Skandići, LKS Lođ, Štutgart i Vero Volej Milano.

Kod muškaraca - među osam najboljih su Jastrežebski, Berlin, Pjaćenca, Las Palmas, Lube, Trentino, kao i dva turska tima - Halkbank i Zirat Bank.

"Voleli bismo da Superfinale ne bude samo sportski spektakl, nego generalno veliki događaj. Turska i italijanska liga su trenutno na najvećem nivou u Evropi kad su ženska takmičenja u pitanju, zato smo veoma srećni zbog spektakla koji smo doživeli u finalu Kupa Italije. Nadam se da će se uskoro pojaviti sve više jakih klubova i na drugim mestima", rekao je Boričić.


tagovi

Aleksandar BoričićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara