Marko Radulović (©VSS/Slobodan Sandić)
Marko Radulović (©VSS/Slobodan Sandić)

Radulović: Ne smemo da strahujemo, bićemo pravi u Splitu; Lazić: Mladost ne može da bude alibi za poraz

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.06.22. | 15:37

“Hrvatska je izvanredan protivnik, na ovom prvenstvu može daleko da dogura”, dodaje najmlađi srpski reprezentativac

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte) 

Svaki poraz je težak, naročito u nokaut fazi i kada je na suprotnoj strani Hrvatska. Neće ga ni brzo, ni lako Delfini zaboraviti i najgore što može da im se desi je da sa tom mišlju odu na Evropsko prvenstvo u Split. Kad-tad iz memorije se mora izbrisati, odložiti u arhivu, a najbolji način da se preboli i neuspeh označi kao loš dan je upisivanje dva trijumfa do kraja Svetskog prvenstva.  

Izabrane vesti

Utučen je bio Đorđe Lazić posle poraza od Hrvatske, raspoloženje mu se nije popravilo ni dan kasnije. Odmotavaju Delfini film, procesuiraju informacije koje su primili nakon odgledanih snimaka. Danas jasnije vide gde su sve grešili juče i u kojoj meri. Grešaka je bilo dosta u svim segmentima igre.  

“Ne želim da tražim alibi za poraz. Jesmo podmlađena ekipa, ali i Hrvatska je takođe. Kako je nama, tako je i njima. To što su bili bez Burića za njih je bio dodatni motiv, pre svega na mentalnoj strani. Ne mogu da kažem da nam je falilo motivacije, ali nešto jeste. Osetio se pritisak i nismo uspeli da ga iznesemo. Ne znam šta se desilo, mnogo puta posle utakmice smo pogledali snimak. Možda je nekome delovalo da nije bilo krvi, mi to nismo osetili u bazenu”, rekao je Đorđe Lazić

Dve brze lične greške izbacile su Đorđa Lazića iz igre i takta, minimizirale su mu ulogu u klasiku. Srpski centar pruđio je daleko slabije partije na turniru spram onih u kapici Breše. Po tome nije izuzetak. Važi sa sve - ili skoro sve - reprezentativce na Svetskom prvenstvu.  

“Odbrana nije funkcionisala. Primili smo 14 golova protiv Hrvatske što je zaista mnogo. Nedopustivo. U napadu je igrač više bio užasan. Nismo uspeli da nađemo ritam, kako kroz turnir, tako i u četvrtfinalu. Mogu da pođem i od sebe - nisam odigrao na nivou na kome mogu da odigram. Dobio sam dve brze lične greške, posle toga sam igrao malo i nisam doprineo koliko mogu. Izuzetno težak poraz u najtežoj utakmici na šampionatu. Takvi su svi koji se dese u četvrtfinalu. Pokušaćemo da pronađemo snagu i energiju, kako bismo odigrali Svetsko prvenstvo do kraja i pobedili u preostale dve utakmice razigravanja”. 

Hrvati su otreznili novu generaciju Srbije, koja će za dva meseca na kontinentalnom takmičenju biti u prilici da popravi utisak i u ovom sastavu, ili sličnom ukoliko se Dejan Savić opredeli da izvrši određene rokade, donese prvu medalju 

“Imali smo kratke pripreme, sezona je završena kasno i ove utakmice će nam poslužiti za uigravanje za Evropsko prvenstvo. Očigledno da nije sve kliknulo, da se nismo dovoljno uigrali i upoznali, i posle Svetskog prvenstva ćemo kroz pripreme i Svetsku ligu imati priliku da dovedemo našu igru na željeni nivo i budemo pravi u Splitu”, podvukao je Đorđe Lazić.  

Đorđe Lazić (©VSS/Slobodan Sandić)Đorđe Lazić (©VSS/Slobodan Sandić)

Najmlađi član reprezentacije Srbije, Marko Radulović, osetio je čari balkanskog klasika na najvećem nivou. Momka rođenog u Rijeci za prvi derbi neće vezati lepe uspomene, pamtiće ga po prvom golu u nokaut fazi velikog turnira i lekciji koju je dobio od Hrvatske.  

“Bila je jedna od naših lošijih utakmica, ali ne treba strahovati. Videli smo gde smo grešili, imamo definitivno dosta vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i da budemo pravi. Ovo nam je bila jedna dobra lekcija, da vidimo gde smo grešili i šta treba da se popravi. Odbrana je bila najveći problem, iskakali smo iz tog nekog našeg dogovora i što igrača više nismo koristili. Ispadali smo iz svojih kalupa što ne bi smelo da se ponavlja, ako mislimo nešto ozbiljnije da napravimo. Hrvatska je izvanredan protivnik, koliko god smo bili na papiru favoriti. Oni na ovom turniru mogu daleko da doguraju. Ponavljam, nekog preterenaog straha ne treba da bude, bićemo pravi na narednim takmičenjima”, poručio je Marko Radulović.  

Debitantima na najvećoj smotri i najmlađima u timu ne bi smelo da manjka motivacije u preostale dve utakmice, iako niko od vaterpolista ne voli da ih igra.  

“Ima snage i motivacije, pogotovo kod nas mlađih igrača . Koliko god ti teško padalao to igranje od petog do osmog mesta, jer ne igraš za medalju. Nama mlađim igračima to mnogo znači, jer nam je ovo prvi turnir i ovo nam može poslužiti kao odlična priprema za Evropsko prvenstvo. Mislim da na Svetsku ligu nećemo ići u punom sastavu, pa će još više mlađih igrača dobiti priliku i pokazati šta zna”, zaključio je najmlađi srpski reprezentativac.


tagovi

Đorđe LazićMarko Radulovićvaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara