""
""

Reno je upalio motore – Alen Prost je ponovo u igri

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.02.17. | 09:39

„Nisam prvi put u Renou, ali uglavnom ću biti iza kulisa ekipe. Ponekad je dobro biti u takvoj situaciji i donositi važne odluke i praviti strategiju za budućnost“, izjavio je Alen Prost

Iskusan, smiren i realan, takav je Alen Prost. Slavni automobilista koji se latio posla takozvanog „pozadinskog savetnika“ u ekipi Renoa. Ovo je glavna vest iz Francuske, a interesantno je da je Prostov angažman jednostavno u drugi plan bacio prezentaciju novog žutog bolida „rs 17“ koga će pokretati pogonska jedinica numerisana sa „re 17“.

Izabrane vesti

„Nisam prvi put u Renou, ali uglavnom ću biti iza kulisa ekipe. Ponekad je dobro biti u takvoj situaciji, donositi važne odluke i praviti strategiju za budućnost“, izjavio je Alen Prost koji je podsećanja radi 1993. godine osvojio četvrtu svetsku titulu vozeći za Vilijams Reno.

Cilj ekipe Renoa je povratak na staze uspeha pošto je prošla sezona bila takoreći eksperimentalna, odnosno povratnička misija za slavnu ekipu. Naime, Reno se vratio u najbrži cirkus preuzevši tim Lotusa.

Budući da je Alen Prost od 1997 do 2001. vodio svoj F1 tim smatra se da bi njegovo dvostruko, odnosno takmičarsko i menadžersko iskustvo višestruko moglo da koristi ekipi. S ti u vezi dobro je reći da će ove sezone za reno voziti Džolion Palmer i Niko Hulkenberg koji je nedavno stigao iz Fors Indije.

Interesantno je reći da je „rs 17“ bolid čak i vizuelno potpuno drugačija priča u odnosu na prošlogodišnje vozilo. U ekipi Renoa se nadaju da će nova filozofija vozila doneti i uspeh budući da tim najavljuje prodor na podijune najbržeg cirkusa.

(Foto: Action Images)


tagovi

Alen ProstFormula 1LotusNiko HulkenbergRenoVilijams Reno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara