""
""

Rosi bez dlake na jeziku: Vini samo misli da zna nešto o Jamahi!

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.06.17. | 09:10

Doktor je nezadovoljan “M1” verzijom motocikla za 2017. godinu. Jamaha je po njemu izgubila tradicionalne kvalitete o kojima Vinjales naravno nema pojma

Motociklističaka legenda, Valentino Rosi ima tu i tamo šta da zameri Jamahinim konstruktorima. Naime, oni su napravili manje izmenu pre svega na šasiji motocikla nakon VN Katalonije, ali Doktor misli da to nije ono što njemu treba. Italijan zapravo upozorava da zadovoljstvo Maverika Vinjalesa poboljšanjima i tehničkom suštinom nije stvar razumevanja, nego nepoznavanja tradicionalnih vrlina “M1” motocikla.
“Maverik Vinjales je bio brz na “M1” mašini i odgovara ovakav motor. On ima više poena u šampionatu i zato moram da pričam više o sebi! Ja dolazim iz neke druge priče”, priča Rosi i objašnjava šta to i kako fascinira Vinjalesa.

Izabrane vesti


“Pre nego što je prešao iz Suzukija, Vini nije imao nikakvu istoriju sa Jamahom. On samo voli ovakav motor jer misli da je to Jamaha... Za mene koji znam više o evoluciji motora, mislim da smo sa verzijom za 2017. nešto važno izgubili. Dobro, tačno je da je Maverick u Barseloni takođe bio u problemima, ali mislim da on svejedno može voziti jako brzo”, zaklučuje Valentino Rosi nakon zaista opsežnih testova u Kataloniji. Važno je na kraju napomenuti da je Doktor polovično zadovoljan zbog mogućnosti nešto dinamičnijeg ulaska u krivinu, ali da to još uvek nije ono što on ima na umu. Katalonsku inferiornost zato je ostavio na dušu inženjerima.

(Foto: Action Images)


tagovi

JamahaMoto gpValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara