(Reuters)
(Reuters)

Sains propušta ostatak vikenda u Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.03.24. | 13:43

Oliver Berman će zameniti Španca u Ferariju

Vozač Ferarija Karlos Sains se danima uoči vikenda u Saudijskoj Arabiji osećao loše, a posle lekarskih pregleda ustanovljena mu je upala slepog creva koja zahteva operaciju.

Španac je nastupio u prva dva treninga u četvrtak, da bi posle izjave da mu vožnja predstavlja veliki napor, a zatim i lekarske dijagnoze, Ferarijev as saznao da će morati da propusti ostatak trkačkog vikenda u Džedi.

Izabrane vesti

Vest o njegovom odsustvu objavio je Ferari nekoliko sati pre početka trećeg treninga (14:30), a italijanski tim potvrdio je da će umesto njega voziti Oliver Berman. Britanac će debitovati u Formuli 1 već na trećem treningu, pre nego što nastupi u kvalifikacijama (18:00), a zatim i u Velikoj nagradi Saudijske Arabije (subota, 18 časova). Takođe, Berman koji se u šampionatu Formule 2 vozeći za ekipu Preme kvalifikovao na pol-poziciji, neće moći da nastupi u ostatku vikenda.

Mladi Britanac je prvu šansu za vožnju Ferarijevog bolida dobio krajem prošle godine, a u prvom treningu u Meksiku i Abu Dabiju je dobio priliku da vozi za ekipu Hasa.

Piše: Maja Nakaradić


tagovi

karlos sainsKarlos SajncFormula 1Auto motoauto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara