A. Mikjeleto (©Instagram Trentina)
A. Mikjeleto (©Instagram Trentina)

Snažan bedem za budućnost, Trentino završio ozbiljan posao

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 17:08

Šampion Italije produžio ugovor sa tri važne uzdanice

Ozbiljan posao završio je Trentino u januaru. Na društvenim mrežama italijanski klub je objavio da je produžio ugovor sa tri važne uzdanice i sigurno izazvao oduševljenje kod navijača. Reč je o Alesandru Mikjeletu, Danijeleu Laviji i Rikardu Sbertoliju.

Dva vodeća primača servisa i dizač biće snažan bedem kluba i u budućnosti. Sva trojica su reprezentativci Italije i vrlo važne karike Trentina već duže vreme.

Izabrane vesti

Sbertoli je u klub stigao 2021. godine, učestvovao je u osvajanju skudeta prošle godine, a i u svim ostalim uspesima kao jedan od vodećih igrača. Saradnju je produžio do 2027. godine.

Alesandro Mikjeleto je već sada jedan od najboljih igrača sveta, a rođen je krajem 2001. godine i svetli dani su tek pred njim. Dragocen je za Trentino njegov novi ugovor do 2027. godine, s obzirom na to koliko bi klubova želelo da ga vidi u svojim redovima.

Slična je situacija i sa Lavijom, koji je samo dve godine stariji. Primačka dijagonala Trentina je svakim danom sve jača... Obojica mogu da se pohvale sa ozbiljnim rezultatima i na klupskom i na reprezentativnom planu, a vrhunac još sigurno nisu dostigli.

Ovaj trio je tokom poslednjih godina odrastao i razvijao se uz Marka Podraščanina i Srećka Lisinca. Ove sezone imaju priliku da igraju sa Markom, koji im je kapiten. Srećko se preselio u Projekt iz Varšave.

Trentino trenutno drži prvu poziciju u Seriji A, plasirao se u polufinale italijanskog Kupa, kao i u četvrtfinale Lige šampiona.


tagovi

TrentinoAlesandro Mikjeleto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara