Rukometaši Crne Gore (©Reuters)
Rukometaši Crne Gore (©Reuters)

Šola nasledio Roganovića na klupi Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 13:36

Hrvatski stručnjak, nekadašnji trofejni golman Kauboja, novi selektor Lavova

Hrvatski stručnjak Vladimir Šola, odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, imenovan je za novog selektora posle ostavke Zorana Roganovića po završetku Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Jedan od najboljih hrvatskih golmana svih vremena je rođen 16. novembra 1968. godine, u igračkoj karijeri osvojio je pet medalja na najvećim takmičenjima. Izdvajaju se zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Portugaliji 2003. i zlatna olimpijska medalja iz Atine, osvojena godinu kasnije.

Izabrane vesti

Za reprezentaciju Hrvatske nastupao je na 132 zvanična meča u periodu od 1991. do 2005. godine. Posle završetka igračke karijere 2008. godine bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener golmana u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

"Zahvalnost predsedniku saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na imenovanju koje doživljavam kao veliku čast. Crna Gora je zemlja koja je dala puno kvalitetnih rukometaša i koja trenutno igra lep rukomet, a uz to ima sjajnu perspektivu. Zaista je zadovoljstvo raditi u takvim uslovima", rekao je Šola.

18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

Šola će na klupi debitovati 9. marta kada Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Biće to mečevi za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi, jer oba tima imaju maksimalna četiri boda posle prva dva kola. Lavovi su jednom nogom na kontinentalnom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj. Crna Gora je napravila bum prošle godine na EP, ali ove na SP u Krakovu su razočarali, pa je Roganović napustio kormilo posle skoro pet godina.


tagovi

rukometna reprezentacija crne gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara