"Najmlađi su uživali"
"Najmlađi su uživali"

Srbija je zemlja sporta

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.04.17. | 15:25

Na Košutnjaku obeležen Međunarodni dan sprota

Najmlađi su uživaliMinistarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta obeležili su danas Međunarodni dan sporta na Košutnjaku, gde su studenti, koji su članovi sportskog udruženja SOFA i učenici u okviru projekta „Sport u škole“, imali sportski javni čas.

Ministar Udovičić je naglasio da će se Vlada Srbije truditi da školski i univerzitetski sport dobije još više na značaju, a da treba negovati i predškolski sport. SOFA udruženje, osim u Beogradu, realizuje svoje aktivnosti i u Subotici, Nišu, Kragujevcu gde omogućava omladini da se potpuno besplatno bavi sportom. Ovim projektom promoviše se i volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh, timski rad, a neki od sportova koje SOFA omogućava studentima su odbojka, trčanje, košarka, plivanje, odbojka, joga, teretana, salsa itd.

Izabrane vesti

Obeležavanju Međunarodnog dana sporta učestvovala su i deca uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole, koja su deo projekta „Sport u škole", koji finansira  Ministarstvo omladine i sporta. Cilj projekta je da se u sistem školskog sporta uključi što veći broj dece i da im se omogući bavljenje fizičkom aktivnošću i sportom potpuno besplatno. 

U saradnji sa Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta, u okviru projekta sprovodi se testiranje polaznika, na početku i na kraju školske godine kako bi se omogućilo praćenje napretka dece uključene u ovaj program.


tagovi

EvropaSrbijaVanja Udovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara