Srećko Lisinac sa navijačima (©MN Press)
Srećko Lisinac sa navijačima (©MN Press)

Srećko Lisinac zvanično u poljskom Projektu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 22:50

Potpisao jednogodišnji ugovor

Već mesecima su poljski mediji najavljivali da će srpski reprezentativac Srećko Lisinac karijeru nastaviti u poljskom Projektu, a sada je stigla i zvanična potvrda.

Kako je varšavski klub obelodanio, 31-godišnji srednji bloker rodom iz Kraljeva je parafirao jednogodišnji ugovor i postao prvo pojačanje ekipe za sezonu 2023-24.

Izabrane vesti

"Drago mi je što se pridružujem kvalitetnom timu iz Plus lige, koji će se boriti za najviše ciljeve u predstojećoj sezoni. Imamo iskusan tim sposoban da napravi velike stvari", rekao je Lisinac po ozvaničenju saradnje.

Projekt je minulu sezonu u poljskoj Plus ligi okončao kao peti na tabeli sa učinkom 21-9, a potpredsednk kluba Pjotr Gaček nije krio oduševljenje zbog dolaska srpskog odbojkaša.

"Mislim da bi svaki klub na svetu želeo da ga ima u ekipi. Srećko Lisinac nije samo igrač svetske klase koji je na visokom nivou u svakom elementu odbojkaške veštine, već ima i ogromno iskustvo i hrabar karakter koji donosi dodatni kvalitet našem timu".

Lisinac se kao profesionalac afirmisao u kraljevačkoj Ribnici, da bi 2012. potpisao za poljski Belhatov, ali je zbog pravila o broju stranaca bio najpre na pozajmici u Čenstohovi. Potom je kao pozajmljen igrač igrao i u Berlinu, gde je osvojio i titulu prvaka Nemačke.

Vratio se u Belhatov i za četiri godine nizao uspehe sa ovim klubom, pre nego što je 2018. potpisao za Trentino. U sezoni za nama postao je i šampion Italije.

Što se tiče reprezentativnih uspeha, ima zlato (2016) i srebro (2015) iz Svetske lige, kao i zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva 2019, ali i dve bronzane (2013, 2017).


tagovi

Srećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara