Sumrak u Abu Dabiju - prestiž na talonu crvenih protiv srebrnih

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.11.18. | 12:39

Fetel od 2009. drži najbrži krug na stazi Jas Marina… Hamilton i on su se po tri puta smenjivali na pobedničkom tronu Abu Dabija, što je izazov za novu bitku jedan na jedan

Sumrak u Abu Dabiju, ne rešava ništa… Zna se ko je šampion, odnosno da Luis Hamilton s petom titulom od sledeće godine juri samo nebeske rezultate Mihaela Šumahera, još poneki rekord, i baš ništa više. Ono što se ne zna, a što nas u ovom momentu maksimalno zanima, odnosi se na kladilačke finte najbržeg sporta koje ne da možemo, nego moramo iskoristiti kroz MOZZART igre na stazi Jas Marina.

KVOTE ZA VN ABU DABIJA

Izabrane vesti

Šta kaže kratka tradicija prve noćne F1 trke? Pa, naučili smo već da je reč o poslednjoj trci sezone, iako smo od 2011. do 2013. godine imali presedan od ovog pravila. Kome je do istorije, neka se seti Abu Dabija 2010. godine kada je Sebastijan Fetel osvojio prvu titulu. U bližoj istoriji, tačnije 2016. godine, Rozberg i Hamilton bili su glavni suparnici na stazi Jas Marina. Sećamo se da je tada prvu i jedinu titulu u karijeri sebi prigrabio Niko Rozberg, što je izolovan slučaj, odnosno skoro pa moderno čudo po pitanju odluke o nosiocu krune na poslednjoj trci sezone.

Prošle godine, poredak je izgledao veoma očekivano, i to po principu dva Mercedesa, pa dva Ferarija. Pobedu je odneo startni broj 77, odnosno Valteri Botas, Luis Hamilton je sa +3,899 sekundi minusa stigao drugi, a zatim su kroz cilj, napominjemo sa debelim zaostatkom prošli Sebastijan Fetel i Kimi Rajkonen.

MOZZART SLOBONE IGRE - OPKLADA NA SVE KOMBINACIJE VN ABU DABIJA

Ova priča nas zato uči da bi glavna bitka i ovoga puta trebala da se vodi na relaciji srebrni - crveni tim. O tome ćemo prodiskutovati još, ali tek nakon pregleda trenutno raspoloživih MOZZART kvota na plasman. Treba ih dobro razmotriti, ali i biti svestan da najviše pobeda na ovoj stazi imaju Luis Hamilton i Sebastijan Fetel koji su po tri puta uspeli da osvoje stazu dugačku 5.554 kilometara.

POBEDNIK: 1. MESTO, 1.-3. MESTO, 1.-6. MESTO

L. Hamilton    (3,50), (1,55), (1,15)
S. Fetel           (2,50), (1,25), (1,15)
M. Ferštapen  (7,50), (1,90), (1,28)
K. Rajkonen   (12,00), (2,60), (1,25)
V. Botas          (5,00), (1,60), (1,25)

Sve kvote za plasman na trci pogledajte OVDE

Do ovoga momenta vlasnik najbržeg kruga na stazi Jas Marina je Sebastijan Fetel. Seb ovu poziciju drži od poslednje sezone u kojoj je bilo dozvoljeno dolivanje goriva, odnosno od 2009. kada je krug protutnjao u vremenu od 1:40.279 minuta. Naravno, svedoci smo i apsolutnog rekorda kruga koji je na prošle godine na kvalifikacijama postavio Valteri Botas, i to u vremenu od 1:36.231 minuta. Dakle, zaključak je jasan, odnosno svodi se na ujednačenu umešnost vozaća dva najjača tabora koju treba posmatrati odvojeno od tehničkih karakteristika bolida koji poslednjih godina mahom u prvi plan izbacuju posadu Mercedes AMG Petronasa.

POL – POZICIJA

Moglo bi biti jako napeto u kvalifikacijama. Da ne bude zabune, puno toga će zavisti od inženjerskih procena podešavanja bolida koji se za ovu priliku šteluju za oštra kočenja na gumama meke smeše. Dobro je znati i da Jas Marina spada u piste slične onima u Singapuru, Meksiko Sitiju i Montrealu gde od kočenja zavisi ako ne sve, onda makar dosta toga. Eventualne greške moguće je “ispeglati” u dve uzastopne DRS zone, što će svakako pokušati svaki vozač koji bude grešio na kočenjima, naročito u 17. krivini gde brljaju i najiskusniji.

POL - POZICIJA

D. Rikardo - 20,0
M. Ferštapen - 13,00
S. Fetel - 2,20
K. Raikonen 17,0
L. Hamilton - 2,25
V. Botas – 5,50
D. Rikardo - 20,0

* Kvote na ostale vozače veće su od koeficijenta 1.000

Ako se setimo prošlogodišnjih kvalifikacija, doći ćemo do Botasa i Hamiltona kao kolovođa, a zatim Fetela, Rikarda , Rajkonena i Ferštapena. Ovoga puta, priča je slična. Treba očekivati mešanje karata u vrhu sa Mercedesovim vozačima, a zatim i tesnu bitku na relaciji Ferari - Red Bul.

Satnica – VN Abu Dabija

Prvi trening - petak u 10:00
Drugi trening - petak u 14:00
Treći trening - subota u 11:00
Kvalifikacije - subota u  14:00
Trka – nedelja u 14.10

MOZZART SLOBONE IGRE - OPKLADA NA SVE KOMBINACIJE VN ABU DABIJA

* Kvote će biti promenjene nakon zvaničnih kvalifikacionih vožnji

FOTO: Reuters/F1 Printscreen


tagovi

Formula 1sportsko klađenjebet analizaLuis HamiltonSebastijan FetelValteri BotasKimi RajkonenMercedes AMG PetronasFerariRed Bul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara